A Yokshire terriernek szokás vágni a farkát? Kötelező?
Néztem képeket a Yorkiról (fentőtt korban) és az egyik képen vágva van, a másik képen meg nem. Nem értem, akkor ez most kötelező a standard szerint? Mert erről nem találtam infot.
És engem nagyon zavarna, ha kurtítva lenne szerencsétlen kiskutya farka, de ha csak olyan kiskutyát ad ki a kezéből a tenyésztő, akkor mit lehet csinálni?
Most lesz az, amikor Dante-val összeütközésbe keveredünk:D szóval óvatosan fogalmazok.
Állítólag egyes fajtáknál szükséges a farokvágás.
De én azt gondolom, hogy a farok nem véletlenül nő a kutyákra, fontos szerepe van az egyensúlyozásban.
A yorkshire terriereknél korábban a farokvágott volt a standard, mára viszont betiltották az állatok ilyesfajta csonkítását. Kiállításon mindkettő elfogadott.
Az én yorkim farka meg van hagyva teljes egészében (van, amikor 3/4-ig vágják) és szerintem egy kutyának ilyennek is kell lennie.
Ha egy tenyésztő farokvágva ad el kölyköt, de Te nem olyat szeretnél, akkor keress másikat, szerintem ennyit tudsz tenni.
Szóval elvileg tiltva van, de a gyakorlatban azért sok fül-, és farokvágott kutya van.
Itt azt írják, hogy megengedett.
Hogy minek, arról gőzöm sincs. Egy yorki nem fogja véresre verni a falnál én nem is fogják neki viadal közben leharapni. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!