Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A Yokshire terriernek szokás...

A Yokshire terriernek szokás vágni a farkát? Kötelező?

Figyelt kérdés

Néztem képeket a Yorkiról (fentőtt korban) és az egyik képen vágva van, a másik képen meg nem. Nem értem, akkor ez most kötelező a standard szerint? Mert erről nem találtam infot.

És engem nagyon zavarna, ha kurtítva lenne szerencsétlen kiskutya farka, de ha csak olyan kiskutyát ad ki a kezéből a tenyésztő, akkor mit lehet csinálni?

2010. aug. 24. 11:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem kötelező.
2010. aug. 24. 12:00
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Én még olyat nem láttam, hogy vágva lenne. Pedig 4 yorki tuti van a környékünkön és egyiknek sincs vágva....
2010. aug. 24. 12:01
 3/11 A kérdező kommentje:
Jah. Ahhoz képest nem lehet kapni vágatlan farkú Yorkshire terriert, csak szaporítóknál. De rendes tenyésztőnél csak kurtított farkú kiskutya van és külön kérésre sem hagyják meg a farkát. Legalábbis úgy tudom, vagy tévedek?
2010. aug. 24. 12:02
 4/11 anonim ***** válasza:

Most lesz az, amikor Dante-val összeütközésbe keveredünk:D szóval óvatosan fogalmazok.

Állítólag egyes fajtáknál szükséges a farokvágás.

De én azt gondolom, hogy a farok nem véletlenül nő a kutyákra, fontos szerepe van az egyensúlyozásban.

A yorkshire terriereknél korábban a farokvágott volt a standard, mára viszont betiltották az állatok ilyesfajta csonkítását. Kiállításon mindkettő elfogadott.

Az én yorkim farka meg van hagyva teljes egészében (van, amikor 3/4-ig vágják) és szerintem egy kutyának ilyennek is kell lennie.

Ha egy tenyésztő farokvágva ad el kölyköt, de Te nem olyat szeretnél, akkor keress másikat, szerintem ennyit tudsz tenni.

Szóval elvileg tiltva van, de a gyakorlatban azért sok fül-, és farokvágott kutya van.

2010. aug. 24. 12:03
 5/11 anonim ***** válasza:
Hát, én ismerek yorki tenyésztőt ésnem vágja a kutyusainak a farkát. Amúgy meg egyes kutyáknál megköveteli a standard de nem a yorkiknál.
2010. aug. 24. 12:07
 6/11 Akiteki ***** válasza:

[link]

Itt azt írják, hogy megengedett.

Hogy minek, arról gőzöm sincs. Egy yorki nem fogja véresre verni a falnál én nem is fogják neki viadal közben leharapni. :))

2010. aug. 24. 12:17
 7/11 anonim ***** válasza:
Akitől én hoztam a yorkimat (tenyésztő!) nem kurtítja a yorkik farkát. Én hallottam már olyat, hogy 2 éve állatkínzásnak minősül, de olyat is hogy versenyeken feltétel a kurtított farok. Fene tudja. De én nem hoztam volna el tőle, ha megkurtítja. Szinte minden ismerősömnek hosszú farkú yorkija van, és nem szaporítóktól vették.
2010. aug. 24. 12:37
 8/11 anonim ***** válasza:
hááát ha a helyedbe lennék akkor én sem vágnám le a farkát. legyen természetes XD
2010. aug. 24. 13:34
 9/11 anonim ***** válasza:
Kiállításon még nem láttam vágott farkút.
2010. aug. 24. 16:02
 10/11 A kérdező kommentje:
Na látjátok, ti sem tudjátok pontosan. Az egyikőtök azt írja, hogy kiállításon ilyesn is-olyan is van. Mám meg azt írta, hogy nem is látott kurtított fakút még kiállításon. Az ok, hogy nem kötelező vágatni a farkukat, de "szokás" esztitékai szempontból? Mert nekem úgy tűnik, hogy igen, ugyanakkor tömegével lehet kapni vágatlan farkú Yorkit. Csak sajnos szaporítóknál, onnan meg nem kell kutya.
2010. aug. 24. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!