Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nyüszít,'makog',idegesítő...

Nyüszít,'makog',idegesítő hangokat ad ki? Mit csináljak vele?

Figyelt kérdés

Mielőtt elhoztam mondták,hogy ad ki ilyen hangokat,de gondoltam majd leszoktatom róla vagy csak nem zavaró annyira..

Hát nem sikerült.segítsetek légyszi.. T_T

Hívtam (!) trénert házhoz,és megpróbálta ő is.Ugatással nem volt különösebb gond ugyan,de arról le tudta szoktatni,erről a nyavajgásról egyáltalán nem.

Az ő tanácsára azt is megpróbáltam,hogy ignorálom,de minden alkalommal órákig (!!) szenved.Komolyan,szó szerint órákig..

Nem az lenne a baj,hogy megpróbálja kifejezni magát,hanem hogy addig csinálja ezt ameddig meg nem kapja amit akar,és amit akar azt nem mindig kapja meg.nyílván (például a kaját az asztalról).Én értem,hogy mit kellene vele csinálni,és próbáltam is,de akkor se segít.

Tréneren kívül egyedül is próbáltam ugyebár..:

-Próbáltam azt,hogy lemozgattam odalent,majd felvittem és egy órával később sétára készültünk.Mindig lemozgattam előtte nehogy az legyen,hogy azért csinálja mert túl sok az energiája,már rég nem volt lent vagy valami.Ha látja,hogy felveszem a pórázt és/vagy a cipőmet kezdi a riasztást,nyavajog.

Már próbáltam,hogy ha csinálja rászólok (csend szóra próbáltam tanítani,de nekem tök mindegy mi lenne a vezénysző,csak ne egész nap ezt a hülye cincogást hallanám..) és leveszem.Nem használt.Ugyan így megpróbáltam pár nappal később azt,hogy akkor nem megyek ki vele az ajtón vagy vissza jövök,ha ezt csinálja.2(!!) órát vacakoltunk,akkor is csinálta.Nem vittem le,csak rendes séta időben,mivel akkor megint azt csináltam volna amit ő akar.Mire elhallgat és megdícsérem + jutalom falatot adok (pedig direkt gyorsan csinálom,hogy értse mit akarok!) ahogy a kilincshez érek kezdi előről (sőt,más esetben is,épp hogy megdícsérem pár pillanat és folytatja).Ha ki is jutunk az ajtón ott is azonnal szirénázik,és már kezdi zavarni a szomszédokat is.Megértem,mert én 9-kor jutok le vele sétálni,ilyenkor már az ember azért jó,ha nem zajong egy körlépcsőház közepén.. (4x sétál egy nap,ebből 2 a ligetben van.ott el is engedem,ugrál-játszik-szaglászik,szerintem ennek elégnek kellene lennie..)

-Próbáltam azt is,hogy póráz nélkül indulunk el.Sőt,a megszokott cipőm nélkül is aránylag jól ment a dolog,de most meg már tudja,hogy elég csak valamit felvennem és akkor megyünk is,hiába dugom el a pórázt..

És sajnos,ha bezáródik előtte egy ajtó (altatom a kisbabát,oda nem jöhet be,mert a lányom allergiás rá.) ott is ezt csinálja,addig a férjem próbálja lefoglalni.

Berögzült nála ez a rossz szokás,így is marad? Vagy mit kellene másképp próbálnom? Hívjak másik szakembert vagy van valami ötletetek mivel tudnám legalább mérsékelni? Hát nem egy tűzoltó riasztó,hogy egész nap csak vinnyogjon ><

Mindent legalább 3-4 napig próbálgattam nem is arról van szó,hogy csak egyszer-egyszer rámjön,hogy zavar és azonnal eredményt várok.Akár hetekig-hónapokig próbálom,ha tudtok egy biztos módszert..

Vagy egy tapasztalt,jó tréner nevét is szívesen elfogadom,nekem az is megfelel.

#nyüszítés #nyavajog
2021. máj. 21. 19:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
25%
Minden kutyában benne van a falkaszellem. A gazdáját tekinti falkavezérnek, vagy a legdominánsabb családtagot. Meg kell mutatni neki mit tehet, mit nem.
2021. máj. 22. 17:53
 12/19 anonim ***** válasza:
72%

Kérlek szépen, mutass már egyetlen modern kutatást, tudományos munkát, ami igazolja ezt a hülyeséget? Minden kutatás azt bizonyítja, hogy a kutya nem tekinti falkavezérnek az embert! Hogy is tenné?

1. Te gyakorlatilag azt állítod, hogy a kutya az embert farkasnak vagy másik kutyának tartja! Ugyanis falka nem alakul ki különböző fajok közt! Ugye te is látod, hogy ez mekkora baromság?

2. Az ember nem él falkában! Így már ezzel is borulna a "falkaelmélet"! Egyébiránt az elvadult kutyák sem élnek olyan hierarchiában és falkában, mint a farkasok!

2021. máj. 22. 18:13
 13/19 anonim ***** válasza:
8%

“ Az ember nem él falkában! ”

Nem, mit utóbb tapasztalhattuk, nyájban él. 😁

Akkor ez talán magyarázat is, hogy manapság miért annyi a fegyelmezetlen kutya. Prédák vagyunk. 😂

2021. máj. 22. 22:26
 14/19 anonim ***** válasza:
37%
Ja, hogy szerinted az ember falkában él. És az oltással chippet ültetnek belénk. Meg persze ufók támadnak ránk nap mint nap.
2021. máj. 22. 23:33
 15/19 A kérdező kommentje:

Én amúgy sem akarok a falka vezére lenni,nehogy már átmenjek kutyába.

Ő se akar ember lenni,emberként viselkedni.

Megpróbáljuk megérteni egymást,de a kutya is felfogja hogy nem egy fajból valók vagyunk,ennyire azért ők sem hülyék hiába nézik őket annak sokan..

Ha sok kutyát tartanál egyszerre ott is lenne alfa kutya aki nem te lennél.Te a gazda vagy,aki az alfa kutyát is kell,hogy tudja kezelni.

Nekem a nyüszítés a bajom,semmi egyéb baja nincs az állatkának.

De a 3-as módszere teljesen működő képes hogy nem gondoltam rá eddig..

Fél óránként le-fel vettem a pórázt és nap végén teljes csendben el tudtunk indulni.:)

Nem teljes a siker,de kezdetnek megteszi.

Köszi mindenkinek.

2021. máj. 23. 20:02
 16/19 anonim ***** válasza:
30%
14# hogy jön ide a szilícium lapka? Mi köze a kérdéshez?
2021. máj. 23. 23:17
 17/19 anonim ***** válasza:
0%
Chip, egy p-vel, ha már offolsz.
2021. máj. 23. 23:18
 18/19 anonim ***** válasza:
0%
Mindenkinek, aki nem érti az iróniát: akik légből kapott, rég megcáfolt, mende-monda alapú baromságokat hírdetnek, azok szoktak más baromságokat is elhinni. Mint amilyen a kedves #11-es, mint amilyenek a fenti példák.
2021. máj. 24. 07:56
 19/19 anonim ***** válasza:
41%

“ Mindenkinek, aki nem érti az iróniát”

Értem én. Mármint amikor van irónia. :)

2021. máj. 25. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!