Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak, ha nyüszít a...

Mit csináljak, ha nyüszít a kutyám?

Figyelt kérdés

Vagyis hogy nem az enyém, ideiglenes. Felnőtt, kistestű. Nem az első, volt már rengeteg, mindenféle, mindegyikkel megbirkóztam, pedig voltak kemény esetek is, de ez a kis nyavalyás kifog rajtam.

Az első két napot végignyüszítette. Ha hívtam, nyüszített, ha elzavartam, nyüszített, ha rákiabáltam, nyüszített, ha álmából felriadt, nyüszített. Szerintem még álmában is nyüszített ... családtól van egyébként, kint tartották. Nem baj, majd megszok nálam. Megszokott, de nyüszít továbbra is. Ha hazamegyek, ha átmegyek a boltba, ha elzavarom, ha kicsukom, ha behívom. Éjjel dolgozok, nappal aludnék, de már felébredek rá, mert egymagában ücsörög és random módon fejhangon nyüszít. Ilyenkor kikiabálok neki az ágyból, akkor egy időre abbahagyja. Nagyon idegesítő és már rég elvesztettem hozzá a türelmem. A nagyobb baj, hogy a saját kuyám egy mimóza és a lelkére veszi, átveszi azt, hogy napi rendszerességgel kiborulok a másikra és már van, hogy laposkúszásban jön hozzám.

Még sosem adtam vissza/cseréltem ideiglenest, de lehet, hogy ő lesz az első. Segítsetek, mit csináljak?

2014. nov. 27. 16:54
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ne foglalkozz vele egy kicsit egyáltalán. Pár napig ne vegyél róla tudomást, ne nézz rá, ne érintsd meg, ne beszélj hozzá, semmi, csak amennyit nagyon-nagyon muszáj. Ha nyüszít, még annyira se foglalkozz vele. Ezzel nagyot nem tudsz rontani rajta, de hátha használ. Persze jobb lenne tudni, hogy miért csinálja, de azt így távolból a fene se mondja meg.
2014. nov. 27. 16:57
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Hasztalan ne kínozd magad, add vissza, mielőtt az általános fáradtság miatt bajba kerülsz.

Ha az vigasztal, nálunk a macskának (nőstény) van bírhatatlanul hülye, idegreszelő nyávogása. Bármi eszébe jut, már rákezdi. Garantált dekoncentráltság. Esetleg odaadjam a kutya mellé?

2014. nov. 27. 17:13
 3/4 A kérdező kommentje:

Végülis, hiányoznak a macskák, de maximum cserében vagyok benne! :D

Megpróbálom, hogy ha nem kommunikálok vele, mit csinál. Egyébként egy ideje azon kívül, hogy rászólok, semmit nem foglalkozok vele. Nincs se kedvem, se energiám, mert ahogy meghallom, felmegy a vérnyomásom. Gondolom figyelemfelkeltésnek használja...minden egyes előforduló szituációban...

2014. nov. 27. 17:20
 4/4 A kérdező kommentje:

Rájöttem, hogy a feszültségtől nyüszít. Amikor már félpercenként kiabáltunk rá, hogy fogja be, meg ráztuk meg, vagy zavartuk el, ahogy elfordultunk, újra megnyikkant...egy kanál vízben meg tudtam volna fojtani. :D

Minél kisebb a balhé, az izgalom, annál ritkábban nyűszít és annál hamarabb abahagyja. Most úgy néz ki, elviszik. Hát ezt is megéltem! :)))

2014. dec. 26. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!