Kinek a felelőssége, ha a szomszéd lebontotta a kerítést, de nem épít helyette újat, normálisat?
Pár éve beköltözött a szomszédba egy f@sz, aki fogta és a kb.30 éve ott álló, nem szép, de tökéletes állapotú két méteres kerítést lebontotta, hogy majd újat húz fel a helyére, téglából. Mivel van 3 kutyánk, ezért nyilván húzott a helyére egy nagyjából tyúkháló szintű "kerítést". A kerítés hozzá tartozik, tehát nyugodtan lebonthatta, nekem nem is ezzel van problémám. Hanem azzal, hogy nem épített fel a helyére semmit, konkrétan fél méteren, ha engedném, szabadon mászkálhatnának át a kutyáim, mert 2 akkora lyuk van, hogy simán átmehetnének. Ettől függetlenül soha! Nem mentek át, elég nagy kertunk van, arra a részre nagyjából nem is járnak.
Lényeg a lényeg, ma megláttak a szomszéd kertjében egy sünt éjszaka, nyilván mindhárom egyből rohant át. Természetesen összeszedtem őket, bent is lesznek, viszont nem akarom, hogy akár csak a szag miatt is megint átmenjenek. A szomszéddal próbáltam beszélni, mindig csak az volt a válasz, hogy majd felépíti. Na igen, erre várok 2 évre. Villanypásztort akartam alapból felszerelni, de a kisgyereke miatt nem akartam, illetve ő sem díjazta az ötletet. Az én részemen lenne egyébként, de ha átnyúlna a gyerek, akkor nyilván megráztná.
Tudom-e valahogy jogi úton kötelezni, hogy csinálja meg a kerítést normálisan? Tudom, az én kötelességem a saját kutyáimat a telkemen belül tartani, de azt úgy elég nehéz, ha ez a fogyatékos lebontja a kerítést.
Nem. Nem kötelező a kerítés. Nem tudod rá sehogy sem kötelezni. Neked kötelességed a kutyaidat telken belül tartani, ahogy írtad is. És ha be jelent, akkor még téged fognak felszolitani.
Esetg húzz ki egy drótkerítést.
Miért nem beszéltél már egy ügyvéddel?
Amúgy meg a legegyszerűbb ha te építesz a saját területeden kereítést, ha nem határolja kert vagy egyéb akadály a te területeden lévő részt.
Én már rég beszéltem volna egy ügyvéddel, és a saját oldalamra építettem volna téglából kerítést, hogy át se lássanak.
Villanypásztor azért nem jó szerintem, mert a kutya nem olyan, mint a tehén, amúgy meg szerintem állatkínzás a villanypásztor.
Fogtam már villany pásztort, de képzeld el ha a tehenet a másik neki löki, nagyobb testfelületen érintkezve fájdalmasabb, arról nem is beszélve, hogy egy idő után ha a kutyáid sokszor találkoznak a villanypásztorral szerintem fiziológiásan nem tesz jót, genetika,
szervezet válogatja, és a kutya pláne ha vadászfajta típus, vagy juhász fajta típus, azt nem fogja visszatartani egy csípés, hidd el.
“ Még egy olyan csekély értelmű állat, mint a birka vagy a tehén is csak egyszer megy neki “
Ha értenél hozzá, tudnád hogy ezek kifejezetten intelligens állatok...
Egy szarvasmarha közel azonos szinten van egy kutyával, csak teljesen másképpen viselkednek, hiszen egy teljesen más fajról beszélünk.
Dehogy kötelező.Nem jártál te még kertvárosban ugye? Pesten is van ám sok,mi sem húzunk kerítést pedig van kertünk.Valakinek kutyája is,csak itt nem szokás egyedül kiengedni/kint tartani.Sétálni viszik vagy itt játszanak vele a saját kert részükön.:D
Húzz fel egy kerítést te,ha szeretnél kerítést.Praktikus volt az neked ott,de az ő tulajdona a terület rész.Hagyj ki egy kis útnyi területet a kettő közt,hogy ne érjen össze a két telek és kész.Kerítés gond megoldva.
Neked kell a kutyáidra figyelni és megoldani a telked gondjait (mert gondolom akkor kerítésed ugyebár neked sincs) nem neki kell kerítést húznia a kényelmedért O.o'
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!