Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Érdemes vesződni a kullancs...

Érdemes vesződni a kullancs kihúzásával?

Figyelt kérdés
A kutyám scalibor kullancs elleni nyakőrvet visel, így kullancs már valószínűleg halott. A kutyám elég izgága, kicsi az esély, hogy csipesszel ki tudjam húzni úgy, hogy meg ne nyomjam a kullancs potroháját, ezzel kockáztatva, hogy visszaürítsen minden korokozót. Var értelme kihúzni vagy várjam meg, hogy magától leessen és ne piszkáljam?

2021. máj. 18. 17:05
 1/8 anonim válasza:
97%
Azért szed ki belőle
2021. máj. 18. 17:11
 2/8 anonim ***** válasza:
95%
Mindenképp vedd ki szerintem.
2021. máj. 18. 17:16
 3/8 anonim ***** válasza:
91%
Ha bizonytalan vagy, inkább vidd orvoshoz, de semmiképp ne hagyd benne!
2021. máj. 18. 17:26
 4/8 anonim ***** válasza:
67%

Túl fáradt vagyok hozzá, hogy belemenjek a téma pszichés oldalába, (a testi, fizikai dolgokra már kaptál jó tanácsokat)

amit ehhez hozzá szerettem volna fűzni az csak annyi, hogy a testi ápolás egy bizalmi kérdés, ahol nem játszhat szerepet semmiféle izgágaság. Ezt tudni kell kezelni, tudni kell kontrollálni, egy bensőséges, harmonikus kapcsolatban, ahol tisztázottak dominancia viszonyok, evidencia, hogy kellő testi kontaktust tudjunk létesíteni a kutyánkkal. Ha egy szálka megy a talpába, begyullad a füle, toklász, egyéb bogáncs érzékenyebb területekre...

Ha együtt élek valakivel, akivel ráutaltsági kapcsolatban vagyok, ezeknek a dolgoknak természetesnek kell lenni.

Meg kell tanulni hogy kell lecsendesíteni, fizikailag, pszichésen, ez egy intim kapcsolat, de tanulható.

Bocsánat, hogy nem a konkrét kullancs problémádra válaszoltam, de a testi dolgokra már kaptál választ, viszont ha ezeknek a dolgoknak utána nézel, és rágyúrsz erre a témára, biztos vagyok benne, hogy hosszú távon tucatnyi hasonló problémádat oldja meg, ha ezen a helyzeten változtatsz.

Alapjaiban helyezed új dimenzióba a kapcsolatodat a kutyáddal.

2021. máj. 18. 17:41
 5/8 anonim ***** válasza:
68%
igen, erdemes, ne szenvedjen mar szegeny kutya!!!!!
2021. máj. 18. 18:08
 6/8 anonim ***** válasza:
90%

Mi Bravecto tablettát használunk. Azért ha látnám hogy kullancs van a kutyában biztos nem hagynám benne…

Gondolom attól még nem ugrasz bele a csatornába mert előtte befújtad magad és hát nem számít mert jó illatod van. 😀

2021. máj. 18. 18:16
 7/8 anonim ***** válasza:
85%
Megfogod határozottan a kutyát, rászólsz, hogy ne mocorogjon és egy mozdulatból kihúzod a kullancsot. Az egész tart kb 20 másodpercig.
2021. máj. 18. 20:19
 8/8 anonim ***** válasza:
81%

Mindenképpen szedd ki, ugyanis még lehetnek benne peték! Ha valahol leesik.. Ki tudja.

Én el is szoktam égetni emiatt a kullancsokat.

2021. máj. 18. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!