Milyen kutya lenne az ideális?
Sziasztok.
Szeretnék egy kutyust. Nem kezdő kutyás vagyok, ezáltal sokféle kutyával találkoztam már.
Nem tudom, hogy milyen fajtájú kutyát válasszak. Talán tudtok párat javasolni, a feltételek alapján. Eddig ami a fajtákat illeti, ezekkel találkoztam/ilyen kutyáim voltak:
Tacskó
Fox terrier
Jagd terrier
Csehszlovák farkaskutya keverék
Francia bulldog
Shih tzu
Beagle
Amerikai bulldog
Labrador
Illetve tacsi és foxi mix
Olyan kutyust szeretnék, ami kis vagy kisközepes termetű,
kiegyensúlyozott,
nem túlzottan makacs
nem domináns jellem
nem az a csivava vagy havanese jellem (nem unja meg 2 perc után a simogatást, foglalkozást)
Illetve ezt a bull- vagy terrier jellemet sem igazán részesítem előnyben.
Az eddigi kutyáim közül a csehszlovák jellegű csajszival vagyok megelégedve, viszont fogalmam sincs hogy még milyen fajták vannak a felmenői között. Nagy termetű kutyát meg nem szeretnék, ezért is esik ki a fajtatiszta farkaskutya. Pedig sokat gondolkoztam rajta.
Egyenlőre eddig csak a Cavalier king charles spánielt szemeltem ki magamnak, viszont az a gond, hogy az elég beteges fajta. Vannak még ehhez hasonló fajták?
Irány a menhely. Keverék kutyák a leghálásabbak és legegészségesebbek. Vannak fajtatiszta menhelyek is, ha vmiért nagyon ragaszkodsz hozzá.
Ott legalább többször találkozol, ismerkedsz vele, látod, hogy milyen típus, személyiség. Egészségügyileg is el van intézve, nem kell külön ivartalanításra, csipeltetésre vinni, hanem már "készen" "veszed"(egy fajtatiszta kutya drágább ezerszer, nem értem az emberek miért vannak a menhelyek ellen, "mert ott fizetni kell a kutyusért"...)
Eddigi legjobb kutyám egy kistermetű, hosszú fekete szőrű keverék, akit az utcáról fogadtunk be. Legjobban a mudi magyar fajtára hasonlít, lehet abból van benne.
De egyébként még talán a palotapincsiből is vannak nagyon engedelmes, nyugodt természetűek, de ez egyénfüggő, ezért is jobb már felnőtt kutyát befogadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!