Egy juhászkutya megfogja az egeret, patkányt?
Ez kutya függő is.Egy egy egyed biztosan rámenne az egérre is a többszáz másik fajtatársával ellentétben.
De nem kimondottan erre vannak.Viszont rágcsáló írtó,vadászó kutyák kimondottan vannak.Tacskó,Westie kotorék ebek.Jagd terrier,Jack Russell,Foxi,mind alkalmas patkányra.
Patkanyfogasra betanitott kuvaszt vegyel.
Vagy tanitgathatod jutalomfalattal. 😁
Amugy meg tenyleg az ilyen kis izomcsomo kutyak eleg gyorsak a patkanyhoz: jagd,foxi,jack russel,tacsko.
Ha egy kuvasz belefer a koltsegvetesbe,akkor meg szamolj egy mis patkanyfogot is hozza. :)
Nem igazán foglalkoznak vele.
Szomszédban van kifejezetten patkányra tartott kutya, kettő is, de alapesetben tojnak a patkányokra.
Viszont én amióta macskázom, 1 darab lusta szőrmók van, azóta megszűntek a rágcsálók.
Valamiért nagyon be vannak szrva a macskáktól a rágcsálók.
A kuvasz, komondor, kau, káj azok pásztorkutyák!
Ne zavarjon meg a nevük, rossz a fordítás sajnos...
A mudi, pumi, puli a juhászkutya.
Hogy a kérdésre is válaszoljak, alapból az én mudim se fogta meg. De egyszer a kispatkányok enni akartak a táljából. Pont mellettem volt a kutya. Én meg rájuk uszítottam. Persze akkor még nem kapott el egyet sem, de azóta hozza a patkányokat!
Folyamatosan mindig kérdezzük tőle, hogy "hol a patkány?", erre ő tesz egy kört az udvaron szimatolva :).
A gyanús helyekre odavisszük rendszeresen, hogy emlékezzen a szagukra, és mindig uszítjuk rá (szóban).
Ha valahol patkányt érez, ugatással, kaparással jelzi.
De a mudi amúgy is nagyon értelmes kutya.
Igazság szerint csak szóval tanítom. Nem fogok pl csalipatkányt, nincs rá szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!