Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Összekapott a két kutyám. Van...

Összekapott a két kutyám. Van ennek jelentősége a továbbiakban?

Figyelt kérdés

5 éve élnek együtt velünk. Vagyis a fiatalabbik 5 éves, az idősebbik 9.

Eddig teljesen jól elvoltak egymással. Délután is szaladtak játszottak kint a kertben egymással. Vacsora osztásnál viszont ma össze kaptak.Szedtem ki,mérem az adagot mérlegen (mert az egyik kutyámnál figyelni kell nem csak kbre adni). Ott ülnek a lábamnál mikor fogalmam sincs miből egyszercsak összekaptak. Nem csak figyelmeztetés volt, hanem össze is ugrottak. Ilyen morgást, vicsorítást, és támadást soha nem láttam egyiküktől sem. Rájuk ordítottam hirtelen, de nem hatott rájuk. Felkaptam a kezembe a kisebbik kutyámat, mert konkrétan majd fel löktek annyira mentek egymásnak. (Szemtől szemben meg nem tudtam szétszedni őket) Szóltam többször, hogy elég legyen mire végre abba maradt a vicsorgás. Leraktam a kezemből, majd mindkettőjüket a nyakuknál lenyomtam a földre egymással szemben. Nem erősen, nem fájt nekik. Meg se mukkantak. Elmorogtam még pár ilyet soha többetet, és el engedtem őket. Megszagolták egymást, és azóta is minden rendben. Több órája volt a dolog, de eléggé a szívemre vettem.

Bent alszanak a házban velünk egy szobában, szóval látom hogy tényleg minden rendben.

Mi volt ez? Van ennek jelentősége a továbbiakban? Amikor itthon vannak hagyva, akkor is össze ugranak? Vagy a kaja miatt volt minden? Pedig én semmit sem csináltam másképp, mint eddig.

2021. máj. 10. 01:34
 1/5 anonim ***** válasza:
84%

A lehető legrosszabb választási lehetőség volt, hogy felkaptad az egyiket. Ha máskor ilyen előfordulna, inkább öntsd le őket vízzel, vagy dobj mellélyük valamit.

Persze, hogy összeverekedhetnek, akkor is ha nem vagy otthon. Nyilván akkor nem fogod tudni leállítani. Ne aggódj, nem valószínű, hogy sérülést okoznának egymásnak.

Valószínűleg a kaja miatt történt, de ezt ennyiből nem lehet megállapításani.Ha nagyon aggaszt, keress fel 1 kiképzőt, és járatok el hozzá, az mindig jót tesz!

Egyébként ne pörögj rajta, a kutyád se teszik.

2021. máj. 10. 07:38
 2/5 anonim ***** válasza:
87%

Nem igazán vagy tapasztalt attól függetlenül,hogy régóta van kutyád.:D

Ha egy kutyád van az mindig hozzád igazodik.Ha több kutyád van elő jönnek a "kutyás dolgok".Mint ez is.

Egyszerűen az egyik rámenős a másik pedig nem hagyja.Ha össze is ugranak addig tart ameddig valamelyik fel nem visít.Az azt jelenti,hogy fájdalmat okoztak egymásnak,ettől szét ugranak.

Már,ha nem ölre mennek,de ilyen szinte sosincs.Helyre teszik egymást.

Ahogy mondta az előző legközelebb ne kapd fel egyiket se,az nem megoldás.

Visíts te,magas hangon (mintha egy kutyának fájna valami) vagy ugraszd szét őket zajjal,hideg vízzel.

SOHA nem nyúlunk két kutya közé közvetlenül! Akkor sem ha a tieid.

Mi a fenét csináltál volna,ha válaszképp a hév miatt téged kapnak meg vagy harapnak meg?

Vagy ha a védelmed érdekében mindkettő tényleg vérre megy a másikkal szemben?

Ne pánikolj,ha elveszted a fejed ilyenkor bennük is növeled a feszültséget.

2021. máj. 10. 10:38
 3/5 anonim ***** válasza:
18%

En a ket amstaffunkat szetszedem ,ha verekedesrol van szo. 50 kg-os alacsony no vagyok.

Bevallalom,ha veletlen megharapnak.

Szet kell szedni oket,ha parancsra nem hagyjak abba. Kezdetben kezzel kellett szetvalasztanom oket,mostmar eleg egy parancsszo.

A szabalyokat nem tartod,azert volt ez. Ha kaja van,ok min 2 meterre legyenek tavol tole. Ez a tisztelet jele.

Ha a sorrendisegi szabalyokat megismered es betartod,akkor fog ez menni. ——> az eves szabalyait nezd at.

Az esetleiras alapjan a kaja jelenlete miatt vesztek ossze. Jo,hogy foldrenyomtad oket. Ezt jol csinaltad viszont.

2021. máj. 10. 21:54
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nehogy hallgass az utolsóra,nem véletlen hogy az első kettő válasz teljesen eltérő.NEM NYÚLUNK VEREKEDŐ KUTYÁK KÖZÉ.Akkor sem ha a saját kutyáid,akkor sem ha kicsik,akkor sem ha yorkiek,soha semmilyen esetben!

Lehetsz 100 kilós vasember is akkor se kell és nem is lehet.

Ha a két kutya össze kap azzal nem oldod meg a dolgot,hogy a földre nyomod őket vagy felemeled az egyiket.Mindkettő helytelen viselkedés TŐLETEK.

Ledominálod őket,oké,és? Eddig is tudták jó esetben,hogy te vagy a főnök,köztük van sorrend vita nem közted és a kutyák közt.

A két kutya akkor sem döntötte el,hogy az adott helyzetben melyiknek volt 'igaza',tehát a probléma miattad és az ilyen gazdik miatt továbbra is fennáll,csak húzod és esetleg rontod is a helyzetet.A rámenős és a magát nem hagyó kutya újra és újra össze fog kapni ameddig el nem döntik,hogy ki az aki a nadrágot hordja kettejük közül.

Irányítás és megfelelő időben megfelelő közbe avatkozás kell nem földre nyomás és felemelgetés,közbe piszkálódás végleg nem.És elzárás sem megoldás,külön helyezés sem,mert akkor azzal külön területet adtok a két állatnak.

Fent le van írva.: Anélkül hogy közbe avatkoznátok közvetlenül.

2021. máj. 10. 23:43
 5/5 anonim ***** válasza:
73%

Fontos lenne tudni melyik kezdte.

Nalunk 2x fordult elo, hogy a fiatalabbik neki ment a 16 evesnek. Mindig a kaja volt a kivalto ok. Ha ettunk es kunyiztak. Oreg is oda jott neki ment a fiatal. Ilyenkor a fiatalt nem engedtem be a szobaba 20 percig. Az oregnek meg adtam jutit. Ezt vegig kellett neznie a fiatalnak. Igazabol ket verekedes volt tehat ket ilyen kizaras. Fiatal utana nem probalkozott. Azt hozza teszem kistestuekrol van szo tehat grabancuknal fogva szedtem szet oket.

Fiatal kezdi, akkor erzi hogy oreg, gyengebb a masik igy pl kajanal sokkal kielezetebb a helyzet.

Maskor tavol ultesd le oket egymastol vagy zard ki a helysegbol mig mericskeled a kajat. Mert pl ha leesik egy szem tap abbol is verekedes lehet.

2021. máj. 11. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!