Aki külön főz a kutyának, miket szoktál főzni/adni, miből áll egy napi étele?
Hús: Sertés comb vagy karaj
Ch+zöldség: köles, basmati rizs, hajdina, mirelit zöldségekeverék (ha lusta vagyok), édesburgonya, répa, zeller.
+gastroferm pet, farkaskonyhás pocak-mix
Nalunk a marhafarok a slager, rengeteg zoldseggel ... ebbol bitang huslevest keszitek, aminek a leves reszebol en is szivesen eszem.
Most peldaul csaszarhust sutok lassu tuzon es borzaszto hosszu ideig, ma ebbol fog kapni egy szep nagy darabot.
Mult heten marhaporkolt volt napokig.
Nem fozok kulon a kutyanak, hanem probalom a fuszerezest a kutyanak megfeleloen alakitani es a mennyisegbe mindkettonket beleszamolom, igy jut is es marad is.
4, Azt hogy csinálod, hogy a kutyának megfelelően alakítod? A kutya főztjét nemigen jó fűszerezni.
Továbbmegyek: a hagyma pl kifejezetten mérgező a kutyára, márpedig egy pörköltnek igencsak hagyma az alapja. Hogy főzöd azt a marhapörköltet, hogy a kutyád is ehesse..?
-csirke zúza, szív, comb, nyak, darált pulyka, marha, mirelit halfilé.
-répa, cukkini, borsó, édesburgonya, zeller, brokkoli, mirelit zöldségmix.
-alma, körte, barack, dinnye, mirelit erdei gyümölcs, gyümölcsmix.
-rizs, zabpehely, köles, tészta, bulgur.
-tojás, máj, túró, joghurt, kefir, sajt.
Váltogatva, nem mindent főzök. A gyümölcsöket nyersen, a tejtermékeket csak a tányérjába, néhány zöldséget nyersen reszelve teszek bele. Húsféléket, tojást, köretet mindig megfőzöm.
13 és 10 éves kutyák.
7-es elarulok egy titkot, a porkolt nem csak a hagymatol tud besurusodni, jobb helyen tobb benne a paprika-paradicsom. Persze hasznalok hagymat en is, de tenyleg csak az ize kedveert ... annyit meg a kutyam nyugodtan megehet.
Csokit is szoktam neki adni ... kepzeld attol sincs semmi baja.
Es mielott barki is leharapna a fejem, tobb hozzaertovel is megbeszeltem es azt mondtak, hogy nem lesz baj ha nem viszem tulzasba.
Kutyam is koszoni szepen, toketesen ep es egeszseges :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!