Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek, hogy a kutyáim...

Mit tegyek, hogy a kutyáim engem fogadjanak el gazdának?

Figyelt kérdés
Van 2 spánielünk. Már 3 évesek. Három hónaposan kerültek hozzánk. Szeret őket és próbálok velük sokat játszani, de nem engem tartanak gazdának, pedig mind2 az enyém. Mikor 2 évesek voltam csináltak vmi nagyon rosszat (nem tudom mit, mert nem voltam ott) és a mostohaapám nagyon megverte őket. Ne gondoljatok túl drasztikusra! Azóta ha csinálnak vmi rossszatt és rájuk néz lelapulva osonnak előle. Ők azt gondolják, hogy a mostohaapám a gazdájuk. Rám sohasem hallgatnak, bármit mondok vagy csinálok. Bár én még egyszer sem ütöttem meg őket. Kérlek, segítsetek!
2008. dec. 6. 14:06
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem te vagy a falkavezer, hanem a mostohaapad. Ki gondozza oket? Ezalatt a setaltatast es a kajaosztast ertem legfokepp. A spaniel elegge csokonyos fajta, nem szeretnek senkire sem hallgatni. A mostohaapadra is csak azert hallgatnak,mert felnek tole. Nem kell utni a kutyat ahhoz, hogy teged tartsanak a falkavezernek, egyszeruen kemenynek kell lenni veluk. Szerintem menjetek kutyasuliba.
2008. dec. 6. 14:16
 2/8 A kérdező kommentje:
Isten ments, hogy én kutyiskolába vigyem őket! Az egyik ismerősöm elvitte egyszer az övéiket és mesélt 1-2 rossz dolgott. :S
2008. dec. 6. 18:49
 3/8 anonim ***** válasza:

Ugyan mi történhetett egy kutyaiskolában ami miatt isten mentse? Vállalnak kiképzést háznál is, vagy lehet keresni egy másik iskolát, nem azt ahonnan a rémtörténetek jönnek.

Ha valaki nem tud bánni a kutyájával akkor mindenképpen szakember segítségére van szükség, mert ha valami eddig nem ment az ezután mitől menne?!

Tudom még ajánlani Jan Fennel: Kutyapszichlógia c. könyvét, sok hasznos dolog van benne! De ez sem helyettesíti a képzést!

2008. dec. 7. 09:40
 4/8 anonim ***** válasza:
Én is pont most akartam ajánlani Jan Fennel könyvét! Nagyon jó!!! A kutyám engem sem tartott falkavezérnek, hanem saját magát. megvettem a könyvet, alkalmaztam a dolgokat és azóta nyugodtabb a kutyus is.Nem követ sehova és nem is ugrál(nálunk ez volt a legfontosabb szempont amiért fennel módszerét alkalmaztuk).
2008. dec. 7. 13:25
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem nem feltétlenül kell elvinni kutya iskolába, ha van időd te is képezhetnéd őket. A lényeg, hogy következetes légy velük és ha rosszat tesznek szidd le őket (természetesen ne verd) viszont ha jót beszélj hozzájuk kedvesen és simogasd őket. Ez a módszer nálam bevált, bár nekem keverék kutyáim vannak.
2008. dec. 7. 16:34
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszi a tippket! :)

Holnap ki is próbálom őket!

2008. dec. 7. 21:22
 7/8 anonim ***** válasza:
Sajnos vannak nagyon rossz kutyasulik is, de nem mind az. Nagyon meg kell nézni, hova viszed, de egy jó kuityasuli tényleg sokat segít.
2008. dec. 13. 15:31
 8/8 anonim válasza:

Jan Fennel könyve a legjobb! Nagyon hasznos és jó dolgokat ír le benne: [link]

Remélem tudtam segíteni.

2008. dec. 27. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!