Egy tenyésztőnek ez így jó levél? Vagy nem kellett volna rákérdezni az árra?
Ez van a levélben:
Kiskutya érdeklődés
Tisztelt X/Y és X/Y!
Érdeklődni szeretnék, hogy az "E" alomból melyik fekete fehér kutyus a kislány, és neki van-e már gazdija.
Illetve meg szeretném kérdezni hogy a kiskutyák hobbi célra mennyibe kerülnek.
Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel: X/Y
(X/Y az nevet jelöl)
"melyik fekete fehér kutyus a kislány"
Erre azért kérdeztem mert a tenyésztő a Facebook oldalán nem írta a képekhez hogy "boy 1, girl 3" vagy hasonló.
Ezt a levelet kedden küldtem. Nem így kellett volna írnom hogy még nem válaszolt?
Vagy csak nem nézte meg?
Egyébként Shadow of the Sheen Border collie kennel ha valaki érdekel.
Vagy csak én izgulok túl és majd válaszol? Vagy nem kellett volna megkérdeznem az árat?
Vagy esetleg az a gond hogy az izgalomtól a mondat végére pontot írtam kérdőjel helyett?😂
Esetleg az meg hogy nem írtam bemutatkozó részt? Úgy gondoltam hogyha a kiskutya még szabad akkor írnák bemutatkozó levelet. (Kutyás tapasztalat, mennyit foglalkoznék vele, miért ezt a kennelt választottuk stb.)
Kicsit (vagy nagyon) lehet túl izgulom de nagyon szimpatikus kennel és nem szeretném az első levelemmel elrontani a beszélgetést.
Ha ez számít: Így hogy meg csak ezt kérdeztem meg E-mailben írtam nem Messengeren. Ha elérhető meg a kiskutya és lefoglaljuk természetesen Messengeren folytatom vele a beszelgést.
Lehet hogy azért nem válaszoltak még mert az e-mailt nem annyira gyakran nézik?
Hogy őszinte legyek, ha tenyésztő lennék, én sem venném annyira komoly jelentkezőnek, aki ilyen levelet ír. Az a gond, hogy egy tenyésztőt nagy eséllyel gyakran keresnek, hogy melyik kutyát lehet még elvinni, meg nekik azonnal kell stb. (gondolom te nem vagy ilyen). Sokan úgy gondolják, hogy olyan, mint egy állatkereskedés, vagy egy szaporítótelep, hogy azonnal adja a kutyát az első jelentkezőnek.
Egy tenyésztőnél, főleg ha már ismertebb sokan hónapokkal, lehet hogy van aki már évekkel a kiskutya születése előtt felveszi a kapcsolatot, ír bemutatkozást, és hogy majd valamikor szeretne kölyköt. Ha vannak komolynak tűnő jelentkezőim, akik már jóval előbb jelentkeztek, meg valaki annyit ír, hogy melyik kutya elvihető még az alomból, akkor én inkább azt választanám, aki már előre jelentkezett. Nem csak azért mert ő írt előbb, hanem azért is mert komolyabbnak tűnik, ha nem azonnal kell neki a kölyök, hanem tud várni. Persze ilyenkor is van kivétel, meg természetesen kikérdezi a tenyésztő, és meggyőződik arról, hogy tényleg jó helyre kerül-e a kutya.
Szóval egy tenyésztőnél, főleg ha már ismert előre vannak jelentkezők a kiskutyákra, mert kevés születik, és sokan szeretnének. Sok tenyésztő oda is írja a kölyökhöz, hogy opció, vagy valami hasonló, mert még nincs gazdája, de már valaki a születése előtt komolynak tűnően érdeklődött érte.
Ettől függetlenül illik visszaírni a tenyésztőnek, legalább annyit, hogy boccs, de nem adom. Magát a kennelt nem ismerem, de lehet, hogy van dolga a tenyésztőnek, várj még hátha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!