Hogyan lehet leszoktatni róla a kutyát?
Állandóan a papucsomat harapdálja vagy a nadrágomat csípkedi
8 hetes németjuhász
már rengeteg foga van, és van hogy lendületből veti rá magát nadrágra és véletlenül a lábamat is megharapja (elég fájdalmas)
Ha elkapja a papucsomat vagy a nadrágot akkor nem mindig hajlandó elengedni
Amit próbáltam:
- leszidni vagy lefogni amíg el nem engedi de nem hallgat rá és
ugyan úgy folytatja
- Angolosan távozni! Ha elkezdi akkor magár hagyom (pl.
bemegyek a lakásba)
- Másik játékot adni neki de nem mindig érdekli, csak a
nadrágom
- végső megoldásként múltkor kapott egy koppintást a fejére
amikor csinálta, az nap már nem de következő nap ugyan úgy
folytatta
Valakinek bármiféle javaslat?
A lehető legrosszabbat csinálod. Tehát a leírásod alapján ugyan azért a viselkedésért felváltva hol szidod és bünteted, máskor teljesen figyelmen kívül hagyod és van, amikor még meg is jutalmazod? Miért adsz neki játékot? Hogy megerősítsd, hogy ha harap, játszol vele?
A tudatos és következetes nevelésnek nagyon gyorsan utána kellene nézned! Már maguknak a szavak jelentésének is, mert sajnos innen indul az egész hiba. Az a sejtésem, hogy a következetességet azt sem tudod, hogy eszik-e vagy isszák.
Eleve a kiskutya hazavitele előtt néz utána egy felelős ember az ilyen dolgoknak. Persze egy felelős ember nem lesz állatkínzó és nem visz haza 7 hetesen egy kölyköt. Amikor ezt a törvény egyértelműen tiltja is. Pláne egy felelős állattartó nem vesz szaporítótól kutyát.
Ha belemesz a huzavonaba, akkor jateknak fogja fel a kiskutya ... ha figyelemre sem meltatod, akkor mibol tanulna meg? ... ilyenkor roppant egyszeru a megoldas.
Leallitod es megnyugtatod a kutyat. Aztan 1 masodperc mulva ugy is folyatatodik, hiszen kolyok.
Kovetkezetesnek kell lenned, turelmesnek es ami a legnehezebb, okosnak is :)
#5/9 "nem németjuhász csak egy szapis keverék" nagyszülők közül 4-ből 3 törzskönyves = nem keverék
#6/9 "8 hetesnél fiatalabb kutyát nem lehet elválasztani az anyjától" megnéztem a kiskönyvét, 57 naposan hoztuk el -> 8,1 hetes-en, nem számoltam ki pontosan csak leírtam hogy kb mennyi.
#7/9 "Egyrészt még nem kerülhetett volna hozzád" de igen, fentebb leírtam
#8/9 "Miért adsz neki játékot? Hogy megerősítsd, hogy ha harap, játszol vele?" nem akarom benne azt megerősíteni hogy ha megharap akkor játszunk, ez nettó baromság
#9/9 "a belemesz a huzavonaba, akkor jateknak fogja fel a kiskutya" ezért próbálom máshogy megoldani, de egyenlőre megoldást még nem mondott senki, csak kötözködik (Magyaros virtus)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!