Hogy lehet a kutyát leszoktatni az ugrálásról?
Az oktatónk azt mondta, hogy ilyenkor egyszerűen nem szabad rá figyelni.
Nem szabad rá nézni,hozzászólni.
Amikor pedig lenyugszik, jutalmazni kell,hogy pozitívan megerősítsd benne, hogy az a jó, ha nyugton marad.
Nálunk bevált. :)
Nálunk csak segített a helyzeten, amit #1 írt. A kutyák különböznek. Pl az előző kutyám egyáltalán nem ugrált fel.
Én azt csináltam, a dante goldie gazdája videója alapján, hogy amikor felugrott, megfogtam a két mellső lábát, és rá is fogtam, mert az számára kényelmetlen, és ha még el is kezdte harapdálni a kezem, faképnél hagytam.
Nagyon sok idő és türelem kell, míg megunja, és rájön, hogy nem jó neki, ha olyat csinál.
Sok szerencsét, remélem sikerül:)
A kutya azért ugrál, mert boldog, így fejezi ki az örömét. Húgomé mindenkire ugrál, akit ismer és szeret. Húgomra is, mikor pl. nálunk hagyják pár napra, és jön érte. Örül, erről nem szabad leszoktatni. Ő egy állat, nem tud beszélni. Húgomé ráadásul egy kis szeretetbomba, engem pl. abszolút nem zavar, ha rám ugrál és összenyalogat. Így fejezi ki, hogy szeret és örül nekem.
A lábára, farkára lépni meg nem szabad, mert fáj neki. Ellökni sem igen kéne, mert azzal azt tudatosítod benne, hogy nem szereted, nincs szükséged rá, nem mehet oda hozzád.
Előzmény:
A kérdésre írt válaszod: Hogy lehet a kutyát leszoktatni az ugrálásról?
"Az oktatónk azt mondta, hogy ilyenkor egyszerűen nem szabad rá figyelni. Nem szabad rá nézni,hozzászólni. Amikor pedig lenyugszik, jutalmazni..."
Az üzenet:
Amikor tör zúz a gyereked rá se figyelj oda! Idióta.
Köszönöm szépen a kedves szavaidat!
De ha lehet, ne hasonlítsuk már a kutyát a gyerekekhez.
Mert közük sincs egymáshoz.
Köszi.
Letiltottalak, ha esetleg szeretnél még írni erre az email címre megteheted:
primitivbunkovagyok@nyaldmegalabbujjam.com
További csodás napot neked!
Több módszer létezik, a lényeg, hogy következetesnek kell lenni. Nem baj, ha örül, de ha letiltod, akkor álljon le és ne folytassa, ezt kell elérni elsősorban. Nem minden helyzetben jó, ha a kutya felugrálva örül másoknak. Anyukámnak a harisnyáját szakította ki régebben ilyen ugrálva örülő kis szomszéd tacskó, és anyukám lábán is maradt nyoma a karmolásnak. A kutyának tudnia kell úgy is örülni, ha nem ugrál fel. Én le tudom állítani, ha rám akar ugrálni, amikor hazajövök és nagyon boldog, de vannak ismerősök, akik nem állítják le, és náluk persze próbálkozik. Anyukám nem hagyja az ugrálást korábbi rossz tapasztalat miatt, amit írtam, vele nem is csinálja. A gyerek is olyan, hogy annál hízeleg, aki engedékenyebb.
Egyébként azért is probléma az ugrálás, mert más kutyákra is ugrálhat egy ilyen kutya, és nem minden kutya díjazza ezt a viselkedést, verekedés, sérülés lehet belőle.
Nem tudom, mennyi ideje próbálkoztok, vagy hogy mindenki partner-e a nevelésben, akivel a kutya találkozik.
Milyen méretű, mennyi idős a kutyád?
Mennyi ideje próbálkoztok az ugrálásról leszoktatni?
Miután megpróbáltátok az összes erőszakos módszert, mi lenne ha csak simán megtanítanátok ülni? Azért kapjon figyelmet, mert leül, ne azért mert felugrál.
A negatív figyelem is figyelem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!