Mudi lakásba? Első kutyának?
Egyszer láttam mudit itt budapesten is, de inkább border colliekat látok rendszeresebben. Gondolom egy collihoz képest nem nagyobb a mozgásigénye, szóval kellő mozgással lehetne őt is lakásban tartani. De azért gondoltam megkérdezem itt.
Szóval vélemények? Valaki tart bent (akár kint)mudit? Mik a tapasztalataitok?
https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__11050527-mud..
Mindjárt szétszednek téged is mert megmerted kérdezni 😂
Én javasolnam lakasba, ha megvan a kello farasztas
Van tenyeszto ismerosom aki hamarabb adja lakasba a kutyat, mint kertes hazba, mivel lakasba leviszi tobbszor, mig kertes hazba ellustul a gazda, es csak kirakja a kertbe, hogy majd lefarassza magat
Én nagyon nem ajánlom. Először is, mert ez egy munkakutya, irdatlan sok fárasztást igényel. Lakásban tartással is meg lehetne oldani, persze, de lesz időd napi több kilómétert futni vele? Ha nincsenek levezetve az energiái, rombol.
Nem is ez a fajta a legjobb választás elsőkutyának. Keményfejű, nagyon könnyen az ember fejére nő.
Ha küllemre tetszik esetleg a mudi, helyette esetleg egy japán spicc?
#7 Volt már spiccem, bár mentett. Nem ez volt vele a tapasztalatom, nagyon könnyen tanult.
Viszont mudiból eddig csak a fentebb leírt személyiségűvel találkoztam.
Huu, 7-es de nem vagy kepben.
A mudi nem rombol. A mudi nagyon alkalmazkodo.
A mudi nem keményfejű, hanem nagyon is gazdaimádó.
A mudival nem futni kell, hanem agyban fárasztani.
Tokeletesen kivitelezheto lakasban. Mondom ezt ugy, h csaladi hazam van, akkor megy ki, amikor akar. De nem akar egyedul, ott van, ahol én. :)
Mudiból tudtommal még nincs show vonal, de javítsatok ki, ha tévedek.
Nem az a fontos, hogy első kutya vagy sokadik (sokadik kutyást is láttam már nem bírni a kutyájával), az számít, hogy mennyire passzol a te életviteledhez. Egy mudival sportolni kell és feladatozni kell. Lakásban is élhet, ha elég aktív vagy hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!