Hogyan kérjek kutyust a szüleimtől?

Miért nem szeretnék a szüleid? Nem volt még benti kutyájuk? Az első hónapokban még bizony takarítani kell a kakit-pisit, a szőrével meg minden tele lesz. Át kell pakolni szinte mindent, megrághatja a kábeleket, felborítja a dolgokat. Egy kölyökkutyával rengeteg gond van. A nevelés nem annyiból áll, hogy ül, fekszik. Az írásmódodból arra tippelek, hogy fiatal gyerek vagy még, így pedig nem is lehet elvárni tőled, hogy megbírkózz a feladattal.Ha pedig a szüleid nem szeretnék ezt a felelősséget, akkor nem tudsz mit tenni.
Lehet anyagilag se tudnák megengedni, csak nem szeretnék neked megmondani.

#18 Akkor te vagy a nagyon ritka kivétel, mert a legtöbb gyereknél az van, hogy két hétig érdekli a kutya, aztán megunja. Nem vagyok álszent, én is ilyen voltam kicsiként. 17 évesen lett meg az első olyan kutyám, akivel már valóban én foglalkoztam, én neveltem. Ezért nem szabad gyereknek semmilyen állatot se venni, nem lehet egy ekkora felelősséget a nyakába varrni, nem elég érett hozzá, de ez egyáltalán nem az ő hibája. Egy kamasznál is meg kell gondolni, sokra egy szobanövényt se lehet rábízni.
Kedves Kérdező, ha nem tudjuk jobban a részleteket, nem tudunk segíteni. Milyen idős vagy? Milyen érvek vannak a kutya ellen? Annyi, hogy kakil? Nem olyan nagy ördöngősség a szobatisztaságra nevelés. A nyaralásos viszont valós probléma. Nehéz olyan embert találni, aki vigyáz rá addig. Azt meg nem lehet elvárni a szüleidtől, hogy csak ezért kutyabarát nyaralást szervezzenek, ami elég körülményes. Van ugyan kutyapanzió, de az elég drága.

Hát, a helyesírási hibákban te is bővelkedsz.
Ha nem te fizeted a kutya költségeit, ne hisztizz érte. Majd ha lesz annyi kereseted, veszel magadnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!