Dalmata vagy vizsla?
Én se halottam sok jót a Dalmata természetéről, és én is hallottam hogy kissé butuskák (de ez persze csak lehet buta pletyka)
Viszont a MAGYAR Vizsla világ szerte híres OKOSSÁGÁRÓL ALKALMAZKODÓKÉPESSÉGÉRŐL, SZÉPSÉGÉRŐL, BÁJÁSRÓL STBSTB. :) És mellesleg nekem is az van :) Így én is tudom javasolni.
Mindkét kutyának megvan a maga rossz és jó oldala. A Dalmaták általában nem olyan okosak, mint a magyar vizslák, de nagyon energikusak, és játékosak, akár a vizslák. A vizsla, ha elunja magát, akkor bármilyen kertből elszökik, amelynek nem elég magas a kerítése, mivel rendkívül jól ugranak. A magyar vizsláról ugy mondják, hogy azok tudnak mosolyogni, szomorkodni. Én tiszta szívből ajánlom a Magyar vizslát!
Üdv: .asdf.
Szia,gondolom,már elkéstem a válasszal de azért szeretném,ha az idelátogatók nem csak azt olvashatnák,hogy a dalmata mennyire buta kutya,szóval:a mi első dalmatánk pont hogy egy nagyon értelmes,könnyen tanítható,az embernek néha még a gondolatát is kitaláló kutya volt.Sok dologra tanítani se kellett,mert alapból nagyon könnyen alkalmazkodott hozzánk,kiskorától kezdve nyugodtan egyedül lehetett hagyni egy időre,nem ugatott,és nem bontotta le a lakást.Ezen kívül nagyon barátságos volt idegenekkel is,mindenkinek örült,és játékos maradt felnőtt korára is,sokszor nézték őt fiatal kölyöknek még 8 éves kora körül is.Nagyon ragaszkodott hozzánk.Egyszóval tökéletes kutya volt :) Épp ezért lett a második is dalmata.Hááát,ő már nem egészen ilyen,kicsit nehezebben kezelhető,de butának azért ő se buta.Szóval fajtán belül se egyformák.Egyébként inkább makacsnak és önfejűnek szokták nevezni őket.
A vizsla amúgy a másik kedvenc kutyafajtám,róluk is csak jót tudnék írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!