Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mitől lett büdös a yorkim?

Mitől lett büdös a yorkim?

Figyelt kérdés
5 hónapos yorkim royal canin junior tápot evett 3 és fél hónapos koráig.az ára miatt váltottam egy olcsóbb tápra,de összetevőkben majdnem ugyan az. Viszont egyáltalán nem eszi,akármennyire éhes. Ezért vettem neki darling junior konzervet. Egy ideje nagyon büdös a szája,és a lába is 2 nap után sajtszagú(erős lábszag).Rendszeressen fürdetem,ezmiatt még talán túl sűrűn is. A szájszaga elviselhetetlen. Mitől lehet ez? Vissza kéne álnom a royal caninre,és csak azt adni neki?
2010. aug. 22. 13:06
 1/7 anonim ***** válasza:
Kezdjük ott hogy nem szabad gyakran fürdetni, 3-4 havonta, de ne gyakrabban. Büdös meg a konzervtől és házi kajától szokott lenni a kutya szája. Vissza kell állni a száraz tápra, én royal canin párti vagyok, szép, egészséges tőle a kutyám, de meglehet próbálni valami olcsóbbat, de azért na a leggagyibbat.
2010. aug. 22. 13:13
 2/7 A kérdező kommentje:
köszi a választ.
2010. aug. 22. 13:14
 3/7 anonim ***** válasza:

egy yorki nem eszik annyit, hogy ne tudd megfizetni.

az enyém Acanát és Orijent eszik, egy hónapra durván 2500Ft-ra jön ki...

nem büdös semmije, gyönyörű a szőre, egészséges.

azért ebbe ne haljunk már bele...

vagy akkor mi a francnak kellett yorki?

érzékeny a gyomruk, hajlamosak a fogkövesedésre, kozmetikázni kell őket, egy szóval nem a legolcsóbb fenntartású kutya.

a lába nem lehet büdös, esetleg összekevered valaki máséval...

a szája pedig egyértelműen a vágóhídi mellékterméktől büdös, amit adsz neki (egyszerűbben a Darlingtól).

amúgy a royal canin sem a legjobb táp. vegyszerezve van, a húslisztrúl és a kukoricáról ne is beszéljünk..

2010. aug. 22. 13:17
 4/7 anonim ***** válasza:
Az én érzékeny gyomrú, finnyás kutyám csak a royal canint eszi meg( a tenyésztő is ezzel etette) és köszöni szépen jól van.
2010. aug. 22. 13:20
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha váltja esetleg a fogait, attól is lehet büdi a szája.

Az enyémnek is rettentő büdi volt, de elmúlt, mire leváltotta.

2010. aug. 22. 13:43
 6/7 anonim ***** válasza:
nem is szabadna nagyon váltogatni a kajáját...ha egyzer megszokta a royal canint akkor azt adj neki.az én yorkim is azt kap.4 hónapos és gyönyörű kutya nagyon szép a szőre is.fürdetni max havonta-2havonta szabad..térj vissza a royalra.egy ideig biztos finnyás lesz de majd megszokja h azt kell ennie
2010. aug. 22. 14:44
 7/7 A kérdező kommentje:
Igazából a royalt imádja. Vissza fogok térni rá.
2010. aug. 23. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!