Antiallergén kutya kaja?
Sziasztok, a kutyusom minden fajta húsra allergiás, ezért csak egy fajta tápot eszik. Menhelyes. Nagyon el lett kapatva, szó szerint nem tud rágni mert a menhelyen csak húst kapott. Hogyan tudnám rászoktatni a tápra? Próbáltam áztatni, de úgy sem eszi...
Tudom, tudom. Azok a kommentek kíméljenek, hogy nem fogja magát éhen halasztani.
Csak a legjobbat szeretném neki.. 🥺 Vagy esetleg más fajta ételeket tudtok mondani ami nektek bevállt és husi mentes?
Allergiás kutya gazdájaként mondom, nekem ez így nem áll össze. És lehet, nem ártana orvost váltani.
Antiallergén táp nincs. A szó, amit keresel, a hipoallergén, ami annyit tesz, hogy ELVILEG kevésbé allergizál. A gyakorlatban ez marhára nem így működik, mert az allergiák egyediek, amire allergiás az egyik kutya, arra a másik nem. Szóval erősen ajánlott összetevők szerint keresni a kaját.
Tartsd szem előtt azt is, hogy a gabona nem mindig allergizál, viszont a tüneteket felerősítheti, így érdemes kerülni.
Ha megtaláltátok azt az egy kaját, amitől nem vakarja magát, akkor viszont ki kellene várni azt a 6 hetet (ami a mi dokink szerint inkább 12-16 volt), mire teljesen feltisztul a kutya szervezete az allergénektől.
Aztán majd eldöntitek merre tovább: maradtok ennél az etetésnél, bemutattok neki 1 új fehérjeforrást (a fehérjeforrásra allergiásak a leggyakrabban a kutyák, de bármire lehetnek, hallottam már zab allergiásról is) vagy váltotok totál más összetételű tápra. Én nálatok egyébként az új fehérjeforrást látnám biztosabb választásnak.
A dokink szerint nyilvánvaló romlás esetén ne várjuk ki a sok hetet.
Illetve, ha találtok 1 kaját, amitől nem vakarja magát, akkor annak az összetevőit lehet majd használni nem tápos étrendben is.
VISZONT: légy oly kedves és figyelj oda arra is, hogy mikor és milyen erősen jelentkeznek a tünetek. Két kutyát is ismerek, akinek tárolási akta allergiája van, ebből az egyik az enyém. A tünetek úgy jelentkeznek, hogy a gazdi felbontja a tápot, néhány napig rendben van a kutya, aztán szépen visszajönnek a tünetek, mert a bontott tápban szaporodik az atka. Ennek a megoldása az volt, hogy nem táppal etettünk, illetve mindent kiporcióztunk és mélyhűtőbe raktunk, a jutalomfalatot is. (Hidegben nem szaporodik az atka, illetve -20°C-ok ölik is).
Ez kéz a kézben járhat más allergiákkal is, pl. az enyém minden baromfira is allergiás volt.
"a csirke, marha, disznó, szarvas biztos"
Ilyen listánál már inkább csináltatnék vértesztet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!