Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Antiallergén kutya kaja?

Antiallergén kutya kaja?

Figyelt kérdés

Sziasztok, a kutyusom minden fajta húsra allergiás, ezért csak egy fajta tápot eszik. Menhelyes. Nagyon el lett kapatva, szó szerint nem tud rágni mert a menhelyen csak húst kapott. Hogyan tudnám rászoktatni a tápra? Próbáltam áztatni, de úgy sem eszi...

Tudom, tudom. Azok a kommentek kíméljenek, hogy nem fogja magát éhen halasztani.

Csak a legjobbat szeretném neki.. 🥺 Vagy esetleg más fajta ételeket tudtok mondani ami nektek bevállt és husi mentes?

2021. ápr. 16. 20:33
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Allergiás kutya gazdájaként mondom, nekem ez így nem áll össze. És lehet, nem ártana orvost váltani.

Antiallergén táp nincs. A szó, amit keresel, a hipoallergén, ami annyit tesz, hogy ELVILEG kevésbé allergizál. A gyakorlatban ez marhára nem így működik, mert az allergiák egyediek, amire allergiás az egyik kutya, arra a másik nem. Szóval erősen ajánlott összetevők szerint keresni a kaját.

Tartsd szem előtt azt is, hogy a gabona nem mindig allergizál, viszont a tüneteket felerősítheti, így érdemes kerülni.

Ha megtaláltátok azt az egy kaját, amitől nem vakarja magát, akkor viszont ki kellene várni azt a 6 hetet (ami a mi dokink szerint inkább 12-16 volt), mire teljesen feltisztul a kutya szervezete az allergénektől.

Aztán majd eldöntitek merre tovább: maradtok ennél az etetésnél, bemutattok neki 1 új fehérjeforrást (a fehérjeforrásra allergiásak a leggyakrabban a kutyák, de bármire lehetnek, hallottam már zab allergiásról is) vagy váltotok totál más összetételű tápra. Én nálatok egyébként az új fehérjeforrást látnám biztosabb választásnak.

A dokink szerint nyilvánvaló romlás esetén ne várjuk ki a sok hetet.

Illetve, ha találtok 1 kaját, amitől nem vakarja magát, akkor annak az összetevőit lehet majd használni nem tápos étrendben is.

VISZONT: légy oly kedves és figyelj oda arra is, hogy mikor és milyen erősen jelentkeznek a tünetek. Két kutyát is ismerek, akinek tárolási akta allergiája van, ebből az egyik az enyém. A tünetek úgy jelentkeznek, hogy a gazdi felbontja a tápot, néhány napig rendben van a kutya, aztán szépen visszajönnek a tünetek, mert a bontott tápban szaporodik az atka. Ennek a megoldása az volt, hogy nem táppal etettünk, illetve mindent kiporcióztunk és mélyhűtőbe raktunk, a jutalomfalatot is. (Hidegben nem szaporodik az atka, illetve -20°C-ok ölik is).

Ez kéz a kézben járhat más allergiákkal is, pl. az enyém minden baromfira is allergiás volt.

"a csirke, marha, disznó, szarvas biztos"

Ilyen listánál már inkább csináltatnék vértesztet.

2021. ápr. 17. 18:00
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!