Mi játszódik ilyenkor le a kutyában?
Tesómnak van egy kutyája, utcáról befogadott kis testű keverék kutyus. Nagyon játékos,okos kutya egyébként, nagyon szereti az egész család.
Ma kintről fura zajokat hallottam, megnéztem mi az, erre látom, hogy a kutyus rágja a papucsunkat. Le is szidtam érte, az orra elé dugtam, hogy mi ez? nem szabad! El is szégyellte magát, behúzta a farkát, lelapult. Erre előjött tesóm és elkezdte ölelgetni. Ez nem rossz a nevelésére nézve? Negatív vagy a pozitív dologként fogja így felfogni a papucs rágást?
Erre egy sztorit tudok felhozni amit nekem meséltek. Volt egyszer egy család aki szeretett volna egy házikedvencet, a shar pei fajtára esett a választásuk. Makacs és szófogadatlan kutya volt, a család férfi tagja próbálta nevelni, de amikor megszidta a kutyát aki rosszat csinált, akkor a szomorú kutyust az anyuka és a gyerek jól megetetgette kiflicsücsökkel, hogy ne búslakodjon. Ennek hatására a kutya úgy a fejükre nőtt, hogy megkeserítette az életüket és nem értették mi a probléma forrása.
Na most nem törvényszerű hogy nálatok is ez lesz, de ha makacs és öntörvényű a kutya, akkor megvan rá az esély. Én lenevelném erről a tesómat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!