Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egyesek honnan veszik, hogy...

Egyesek honnan veszik, hogy egy kertben tartott kutyát napi 3x meg kell sétáltatni? Meg agyilag le kell "fárasztani"? Ez mit jelent? Kémiai képleteket kell magoltatni, vagy logikai társasjátékozást?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 14. 16:30
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
85%

Hat nemtom en nem latom hogy barki irta volna hogy 3 orat setaltatni kell. En 2x 1 orat setaltatom (ahogy irtam) +fel-1 ora apport. Hetvegen 2.

Persze ha az idom engedi. Van hogy enis napi 1x 1 ora + fel ora apport aztan csokolom. Meg van amikor egyaltalan nem. De az enyem nem is albis kutya hogy fuvet is csak a parkban lat, szerencsere nagy területünk van.

Senki nem mondta hogy napi 5 orat setaltasd, de az biztos hogy a heti 3-4 alkalom a legtöbb kutyanak kell.

Nyugodtabb lesz, szofogadobb es a kapcsolatotokat is javitja ha kimozdulsz vele egyedul. Az meg a masik hogy agyilag is farasztja, hiszen bekell tartania egyes szabalyokat (melletted menni, megallni, leulni ha jon az auto stb). A seta ezert idealis a kutyanak.

Szerintem ez a seta mania fokent az albis kutyakra ertendo, hiszen ott tenyleg az van hogy ha nem viszed akkor megbolondul 20 nm-re bezarva. De egy kinti kutyat (kert nagysagtol függően) is vinni kell neha.

Legalabbis az enyem is orul hogy kimozdulhat es sokkal nyugodtabb utana.

2021. ápr. 14. 23:13
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
Elképesztő korlátolt vagy, kérdező...
2021. ápr. 15. 09:56
 23/24 anonim ***** válasza:
76%

Mindig kinti kutyáink voltak. A napi 3 séta azért túlzás... A lakásban tartott kutyáknál szoktak ennyit, de ott sem nevezném sétának azt, mikor csak megkerülik a háztömböt pisilésre és kakilásra. Persze, ha valami extra mozgásigényű vagy munkakutya az más.

Napi egyszer viszont a "kerti" kutyát is visszük 3/4 óra - 1 órára. Az agyi fárasztás meg nevelés.

"Nem biodíszlet, de vidéken nincs olyan ház, ahol sétáltatnának kutyát."

Ezt valaki majdnem minden kérdéshez odaírja. Nos, én vidéki vagyok kisváros, de itt kb. ki kell tapasztalni, hogy mikor vannak kevesebb az erdősebb részeken vagy a parton, mert mindenki viszi a kutyát.

2021. ápr. 15. 14:20
 24/24 anonim válasza:

Napi 2x félóra elég, ha nem nagyon nagy mozgásigényű fajta.

Falun én se ismerek olyat, aki heti 1nél többet sétáltatna.

2021. nov. 21. 12:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!