Megy a kiskutyám hasa, az orvos délután fogad csak, volt már így más??
Hogy lehet az,hogy "valamit felegyen" egy kiskutya? Hát nem figyeltél rá? És apukád miért eteti meg a te kiskutyádat,ha még csak egy házban sem laktok? :D
Vannak itt bajok..
Csak te etesd a kutyát,és ne akármivel.
Mit kapott enni? Kölyök kutyának gyakran adnak virslit és párizsit is,vagy rossz minőségű tápokat és konzerveket.Mindegyik hányást & hasmenést eredményezhet.
Jó minőségű táp,vagy ha barfozni akarsz akkor kezdetnek valóban csirke kell (amennyiben nem mutat allergiás reakciót.vakarózás,szőrhullás.)
Hányni hányhat a csontos miatt,de akkor aznap hányta volna ki magát a csirkét.Ha nem fertőzés vagy betegség az oka akkor nyílván az étel a baj.Orvos tudja megmondani.
Illetve..
Milyen a hányás? Szín,szag,állag?
Sokat számít ez is.
Szerintem valamit összeevett, kibírja a dokilátogatásig úgy vélem.
És egy 2,5 éves kutyus nem kiskutya. Értem én, hogy miért mondod, de nem mindegy, hogy egy kölyökkutyát kell elképzelni, vagy egy felnőttet. Mivel ő felnőtt kutya, könnyeben kibír egy ilyen tünetegyüttesr.
Ja hogy íígy kiskutya..azthittem kölyök.(és egyébként a máltai mini :p)
Magától a hústól nem kellett volna,hogy baja legyen.Az allergia nem hasmenéssel hanem szőrhullással és vakarózással jár inkább,gyakori fülgyulladással,bűzmirigy gondokkal,szőr elszíneződéssel..
Viszont a húsRÓL kerülhetett kórokozó a szervezetébe,attól már lehet hasmenése.A leggyakoribb ilyenkor a szalmonella.
Ne adj neki enni,csak inni hogy hidratálódjon,mert most a hányás és hamenés minden vizet kihajt belőle.
48 óra alatt kb el kell,hogy magától múljanak a tünetek (ezért is mondta az orvos,hogy hívd ha nem múlik),ha nem múlik a betegséget krónikusnak tekintik és adnak rá antibiotikumot.
Nem a csirke okozhat problémát, hanem a fűszerezése. Pl. fokhagymát, hagymát tilos adni kutyának, mert keringési problémát okoz.
A tünetei alapján lehet vírus, vagy bakteriális fertőzés, vagy valamilyen emésztőszervi probléma. Milyen volt a széklet és a gyomortartalom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!