Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Gyűlölöm a harci kutyákat....

Gyűlölöm a harci kutyákat. Ti,hogy vagytok ezzel?

Figyelt kérdés
Szeretem az állatokat,de ha meglátok pl. egy pitbullt vagy más harci kutyát akkor hatalmas gyűlöletet érzek a kutya felé és a gazdája felé is. Legszívesebben tennék valami csúnya dolgot ezekkel a kutyákkal. Neten sok videót lehet látni ahol ezek a kutyák megtámadják csak úgy a másik állatot és megölik vagy a saját gazdájukat vagy egy gyereket. Ha engem vagy a gyerekemet támadná meg egy ilyen kutya akkor biztos tennék utána valamit a kutyával és a gazdájával is. Én nem tartom normális embernek aki harci kutyát tart,főleg lakásban. Ti,hogy vagytok a harci kutyákkal?

2021. ápr. 13. 22:15
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:
100%
És macska miatt is kötött már ki ember kórházban. Na, akkor "harci" macska volt?
2021. ápr. 14. 14:04
 52/57 anonim ***** válasza:
88%

Igen, nagyrészt a neveléstől függ, de... a piteknél van egy nem is tudom hogy nevezzem "bekattanás", ami előfordulhat. Nem egy ilyen videó és történet van a neten ilyenekről.

Nekem van egy személyes és egy megbízható forrásból származó.

Az utóbbinál 4 yorkival élt együtt a pitbull. Kölyökkorától kezdve, ő volt a legfiatalabb. Soha semmi gond nem volt, nagyon jól kijöttek egymással. Egyszer a gazdi hazaért, a pit farokcsóválva várta, a 4 yorki pedig döglötten hevert a lakás különböző pontjain.

Személyes történet. 9 hónapos kutyám játszik egy 11 hónapossal. A földön fekszenek, birkóznak. A futtatóban volt egy 4-5 éves szuka pit (vagy pit keverék). Többször voltunk már együtt, soha semmilyen gond nem volt. Egyszer csak bekattant és nekitámadt a kutyámnak. Minden előjel, minden figyelmeztetés nélkül.

Én is azt mondom, hogy egyedfüggő, nevelésfüggő, stb., hogy melyik kutya mennyire veszélyes. De nem zörög a haraszt ha nem fúj a szél, és a kutyafajták közül a piteknél zörög és fúj a legjobban. Ez tény.

2021. ápr. 14. 15:34
 53/57 anonim ***** válasza:
78%

Ilyen alapon a kuvaszt is mondhatnank, foleg a nostenyeknel eleg gyakori hogy a sajat gazdajuknak is nekitamadnak x ido utan.

Nalunk is ez volt. Nagybatyamnak volt ilyen kutyaja, anyukam (testvere) oda jarkalt majdnem napi szinten, a kutya kiskora ota. Sosem ugatta. Egyszer csak nekiugrott es kikarmolt egy darabot a homlokabol, ugatta szet akarta tepni. Azota is ott a nyoma, ennek kb 20-25 eve. Pedig eros kezo gazdaja volt, normalisam is volt tartva. Ez miben masabb mint egy pit tamadas? Annyiban hogy ez nagyobb kutya.

2021. ápr. 14. 16:37
 54/57 anonim ***** válasza:
100%

Azért kuvasszal csak nem rohangál valaki az utcákon bekattanás ide vagy oda.

Ahogy nem (kellene) mondjuk egy Kangallal,Káj'-al,Tibeti masztiffal (meg úgy semmilyen masztiffal :D),és egyéb hasonló 'nehéz fiúkkal'.

A pit és a staffordshire (meg a belőlük kialakult többi fajta..) azért olyan népszerű,mert tarthatóak megfelelő mozgás (vagy elviselt rongálás és egyéb ezzel járó 'tünetek') mellett lakásban,panelban is.No nem egy kicsiben,egy olyan..kutyával elférősben.

És mivel tartható tartják is,főleg mióta a szaporítók kezelésbe vették ezt a két fajtát (meg most a kis amerikai bully is nagyon trendi..) csak az a baj,hogy a kutya mellé nem jár használati utasítás,utána nézni vagy szakemberhez fordulni meg a legnagyobb gonddal sem kell ugyebár,hisz ha a gazdi elviseli a kutyája hülyeségeit gondolja majd mindenki más is el fogja vagy nem sétáltatja meg majd feltakarít utána a házban..(vagy épp este megy ki vele csak).

Nekem is van rengeteg rossz példám,de sajnos mind-mind egy emberhez vezethető vissza.Gazda,'alkotó' és a felmenők,rosszul választott jófogásos olcsó tréner,pajtatunning öv kiképzők..

2021. ápr. 14. 21:06
 55/57 anonim ***** válasza:
89%

Harcra tenyésztett macska nincs, ellenben a bullterrier és pit bull terrier kifejezetten kutyaviadalokra kitenyésztett fajták.

Amit #52 ír, minden figyelmeztetés vagy jel nélkül nekiesik a másik kutyának - ez kifejezetten pit tulajdonság, szándékkal lett a viselkedés kitenyésztve.

2021. ápr. 15. 03:05
 56/57 anonim ***** válasza:
85%
Itt sajnos van aki panelba tart huskyt meg kuvaszt egyszerre, úgyhogy igen is van olyan őrült aki ilyennel rohangál az utcán :D
2021. ápr. 15. 09:00
 57/57 anonim válasza:
64%
A gyereket is megkene nevelni, hogy ne nyuzza a kutyat..
2021. ápr. 28. 20:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!