Kinek mi vált be kutya fegyelmezésre, leszidásra, nevelésre?
van egy terrier, az idősebb kutya, és hoztam 2 kölyök nagyobb testűre növőt
a terrier az remek kutya, mindent nagyon jól csinál
reméltem, hogy sok jó tulajdonságot eltanulnak tőle, de csak bohóckodnak egyelőre a kölykök, meg hergelik az idősebbet
De annyira nem vált be, mert a terrier 5 kg, a szukám meg 15. a kan meg 25
tudjak, hogy én vagyok a vezír, majdnem úgy is szólítanak, hogy vezír
hogy kell rájuk szólni és hogy kell leszidni? üböltsek mint egy neandervölgyi?
járjak afrikai bantu táncot közben?
kicsit részletesebben kellene leírni
Hat lehet ennek azelott kellett volna erdeklodni hogy egyreszt elhoztad oket, masreszt megnottek ekkorara..
Ha a terrier annyira jo kutya, gondolom tanitva lett. A tobbit miert nem tanitod? En nem fogom leirogatni mit hogy kell csinalni mert rengeteg ilyen cucc van fent neten, videok stb Te meg csak itt viccelodsz. De ismétlem nem ertem ezt miert most kell. Kiskoruktol fogva tanitani kell oket es kesz, akkor nincs gond.
Nekem 40 kgos a kutyam, erdekes lenne ha ilyesmit csak ugy megcsinalhatna. Amugy meg le lett irva mit csinalj. Erelyesen raszolsz, leszidod, rautsz a hatsojukra, de Te tudod milyenek a kutyaid (elvileg). Lehet hogy jutifalattal tudod oket motivalni, lehet hogy nem.
De akkor megkerdem ismet: faj, jellem, kor, ivartalan? Ilyesmik mondjuk erdekelnenek.
A terriert azt már 2-3 évesen vettem, nem kellett tanítani semmire, valahonnan mindent tud, még kocsibeállásnál is stb.
Bár azt kötve hiszem, hogy olyan nagyon tanították volna az előző helyen...
Nem tudom honnan tudja ilyen jól a dolgokat, de egyik legjobban bevált kutyám.
nem tudom hogyan kell tanítani, hogy ne szedje az ajtót
hogy kell?
Nálam több fokozat van.
Grabanc megragadás, meghúzás, lenyomás. A leg"durvább" meg amikor a hátára fektetem és addig kell ott maradnia amíg szólok.
Dícséretre jutalom falat. Sokszor a legkisebb jóra is. Az én kutyám pl szeret lenyomni más kutyákat. A közömbösítés első lépése, hogy jutalmat kap ha elfordítja a fejét.
jó, de mekkora kutyád van?
Nekem mégfél éves sincs és már majdnem 30 kg
60+ kg lesz és csupa izom
Eszedbe ne jusson lenyomni meg leszorítani, mert ez egy fasság. Tudom, mert csináltam én is, de aztán képeztem magam és megtanultam h ez nem így működik. A farkasoknál sem így megy - az alulmaradó behódol, de ha Te leszorítod, nem vagy más mint egy bully. Ettől csak a kutya lesz agresszívebb/bizonytalanabb. Ami egy (majd) 60 kilós állatnál nem túl szerencsés.
Menj ki hozzájuk és várj amíg kezelésbe veszik az ajtót, majd menj oda, mondd h nem - és a testeddel torlaszold el az odajutás lehetőségét is. Elmennek, visszajönnek, ugyanez. Amennyiszer csak kell.
Hát igen, szinte az összes válasz ellentmondásos...
Utolsó, amikor bent vagyok, és be akarnak jönni, akkor kaparnak
ha kint vagyok, akkor nem akarnak bejönni
az emberrel akarnak lenni,
Rohadtul nem ellent mondasos amit irnak.. Kb 5 ember leirta: raszolsz hogy NEM. Erelyesen. Ha tetten ered azonnal leszidod, vagy irjuk meg le 6an?
Az hogy a gep elott lustulsz es varsz ra hogy meg 20an leirjak, ahelyett hogy egyaltalan megprobalnad nem fog segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!