Hogyan szoktassak felnőtt kutyát pórázhoz?
1) a nyakorvet kozvetlen a ful ala szorosan
2) sorrendisegi szabalyokat tarsd be es hallgatni fog(etetes,ajton kspun kimenes,elbucsuzas,megerkezes)
3) jutifalattal tanitsd: Fulop Norbert:Tanulj meg kutyaul c. Szakkonyv a kutyakikepzesrol. Profi es mukodik. Egy kutya se buta.
4) a jutfalat hus legyen. Nyers is jo!!
5) fussatok porazon. Eros kapcsolat epito ! Nagyon jol lehet kozben tanulni. Olyankor olditt a kutya is es konnyebben tanul!! Falat ovtaskaban legyen. En ket kutyat szoktam futas kozben tanitani
6) nekem a megfordulasos modszer valt be: mentek. Mondod neki,h most tanulunk. Ahogy elkezd huzni,mondod,h nem huz es megfordulsz es amig eppen laza a poraz radicsersz kedves nyalas hangsullyal es falattal. Itt a megfelelo pillanatban elhangozz tiltas es megfeleloben dicseret a kulcskerdes!!
Aztan visszafordultok es mentek tovabb. Ezt mi kb fel evig csinaltuk eros majdnem felnott kutyaval!! (En vettem) minden nap gyakoroltam. Volt,h 3 oran at volt,h csak 10 percet. Amennyi idom epp volt.
Nekem sulyos hatfajdalmam volt a kutyamtol. De ,miutan sikerult megtanulni a laza setat,azota minden ok.
A lenyeg a turelem ! Akar meditalj elotte.
Fontos a rendszeres futas!!! Hogy legyen faradt. A km hiany miatt is huz!!! A termeszettel nem lehet azembemenni. A km hianyra mozogni kell,ha ehes enni kell,ha szomjas ,inni kell. A km hianybol eredo huzasra nem megoldas onmagaban a visszafordulasos modszer!!!
Azota csodaljak,milyen nyugodt.
Szerintem itt nem a porazzal van a baj, hiszen ra tudod adni, el tudtok indulni. Nyakorv amugy nekem jobban bejott, amikor tanitottam a kutyat setalni, de ezt ki kell tapasztalni. Allj meg ha huz, ultesd le magad melle.Kezdetben nehez lesz, nem fogtok haladni, de meg fogja erteni, hogy nem huzunk.
1 eve nalad van amugy, semmit nem haladtatok? Lehet, hogy kutyaiskola is kellene.
1-es vagyok: a jut falat a kezedben van.
Ha azt akarod,h a kutya rad figyeljen,akkor kezjellel kommunikalj vele. Akkor kenytelen hatranezni rad. Nekunk bevalt!! Elozo kutyam esetebol tanultam!
Ehesen menjetek setara. Falatonkent etesd. Akar a nem huzt,akar az iranyokat lehet gyakorolni . Kezjelet talalj ki es azt tanitas neki. Kezjel,falat a kezedben. Vezeted az orranal fogva es oaadod neki,amikor megcsinalta.
Ha Budapesten vagytok,megmutatom szivesen ingyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!