Husky szőrét kicsit fazonra nyírni?
Igazából keverék és hosszabb a szőre mint egy sima husky-nak. Pl. a nyakán, a füleinél, a lábain és a fenekén. Ezeken a részeken akarom egy kicsit formára nyírni, hogy ne legyen olyan csapzott, a nagyon kilógó szőrtincsek imádnak összegabalyodni és mindenbe beleakadni, nem mellesleg folyton kakis és pisis a fenekén a szőr mert túl hosszú.
Természetesen csak ollóval a fedőszőrbe nyírnék bele, az aljszőrzet maradna úgy ahogy természetes. Ezzel is tönkre tenném a szőrét? Mondjuk sosem értettem mi baja lenne a szőrének ha levágják a végét.
Mint irtam kerdezd meg.
De egyébként az ilyen hosszu szoru kutyakat nem nyirni hanem vagni szoktak, erre van kifejezetten ollo. Az eleg hogy a hosszú szort megvagdosd.
Sok ilyen kutyakozmetikusos videot szoktam nezni, ok is megszoktak igazitani pl goldenek hosszu szoret a farkukon.
Ha felhivod ne azt mondd hogy nyirni, hanem hogy vaghatsz e belole. A segguknel is vágni szoktak egyebkent. De azt tudom ajanlani hogy elsore biztosan jobb lenne elvinni es megkerdezni.
Azt a kutyat szokas nyirni, amelyiknek folyamatosan no a szore (vagy hulyet akarunk csinalni belole). De az olyan kutyak akik egy evben ketszer lecserelik a bundajukat, azokat csak jo alaposan ki kell kefelni.
Kutya szoret jol kitalalta a termeszet, telen es nyaron is megvan a maga funkcioja ... nem kell beavatkozni a termeszet rendjebe meg divatbol sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!