Egy másfél éves amerikai bulldogot, hogyan kell leszoktatni arról hogy ne ugráljon rám, ha hazajövök, esős időben ez meglátszik a ruhámon?
Nagyon szeleburdi kutya,mindent megrág,szétszed! Ki kellene találni vmit,hogy ne legyen ennyire rossz,mert anyám már a sintért emlegeti!
Segitsetek!
S.O.S
én úgy tanottam meg a kutyámnak, hogy megtanítottam rá h ga felugrik rám v vmire tapsolok 2-t és leugrik...:)
és azt is megtanítottam neki h "Nem szabad!" ezt erényesen mondd neki és adj neki egy-két pofont is ha nem használ és a legfontosabb: jutalmazd meg ha hallgat rád!!!
bye: edit
Az ugrálást megelőzheted azzal ha lehajolsz hozzá és leülteted, aztán sok simi.
A rágás ellen pedig sok olyan dolgot kell neki elől hagyni amit rághat, és elpakolni amit nem.
Ültesd le, és csak akkor köszönj neki, ha megcsinálja. Ha felugrik, lépj hátra, hogy leessen, lépj rá picit a lábára, hátha megérti, mi a lényeg, és mondd neki közben, hogy ezt nem szabad.
Próbálhatsz nem foglalkozni vele hazaérkezéskor (de tényleg rá se nézz, amíg abba nem hagyta és el nem kullogott a helyére), ez is segíthet, bár a hatás csak hetek múlva jelentkezik.
Általánosan neveld meg, tanítsd meg neki a "NEM" szót, hogy tudd fegyelmezni. Vidd kutyaiskolába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!