Talaltam egy kullancsot a kutyában. Hogy tudom kiszedni? Van ilyen kullancs bolha csepp ha azt racsopogtetem kijonne magatol vagy valami fogoval szedjem en ki ?
Figyelt kérdés
2021. ápr. 3. 17:52
1/7 anonim válasza:
Körömmel megfogod minél bentebb és egy mozdulattal kihúzod. Ne tekergesd, ne nyomkodd, ne csöpögtess semmit rá, mert azzal csak azt éred el, hogy a kutyába jut a kiszívott vér es béltartalom - és így a babéziás, lyme-os fertőző nyál is.
2/7 anonim válasza:
Igen, ahogy az 1es írja, de gyógyszertárban lehet kapni kullancs csipeszt, meg kanalat amivel (elvileg) biztonságosabban el lehet távolítani a kullancsot. Mármint úgy, hogy nem fogd összenyomni véeltlenül azokkal. Talán érdemes beszerezni hátha a jövőben is kelleni fog.
3/7 anonim válasza:
Egy barátnőm gyakran talál kullancsot a kutyáiban, Ő szemöldökcsipesszel szokta kiszedni őket, mindketten egészségesek és nem lett semmi bajuk.
4/7 anonim válasza:
Eszedbe ne jusson csepegtetni rá basszus. Szemöldökcsipesz csak van otthon, azzal ragadd meg, és húzd ki egy rántással.
5/7 A kérdező kommentje:
Rendben meg nem csepwgtettem csak kerdeztem szemoldokcsipesz van akkor azzal lesz kiszedve koszi a valaszokat remelem nem lesz baja
2021. ápr. 3. 18:04
6/7 anonim válasza:
Vegyél kullancs csipeszt amikor nekünk volt ezt ajánlotta az orvos is az a biztos. Most kiszeded szemöldökcsipesszel aztán használod a szemöldöködhöz is, hát nem valami higénikus + a kullancsipeszt erre találták ki csak pár száz forint kb minden boltban megtalálható.
7/7 anonim válasza:
Ha nincs a közelben csipesz, cérnahurokkal is ki lehet szedni. Van kullancscsipeszem, de néha cérnával könnyebb.
Az a lényeg, hogy a kullancs potrohát ne nyomd/sértsd meg! Hogy ne öklendezze a fertőzött nyálát a kutyába.
Kiszedés után pedig égesd el!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!