Kinn szoktad hagyni a kutyádat a bolt előtt, amíg vásárolsz?
Mostanában többször találkoztam egy közeli bevásárlóközpont teremgarázsában ugyanazzal az aranyos barna labradorral, akit a gazdi kikötve hagyott az ajtó mellett, amíg ő fent a boltban vásárol.
Ezen elgondolkozva, én félnék a helyében, hogy addig baja esik, vagy pl. valaki elviszi magával. Nem is merném kinn hagyni, pláne úgy, hogy mostanság megszaporodtak a kutyalopások a környéken.
Ti kint szoktátok hagyni a kutyátokat kikötve, ha be kell mennetek vásárolni egy boltba?
Mind kutyatartóként, mind emberi szemszögből: nem!
Sose hagynám ott, egyrészt mert ne már, hogy ennyire spórolni kelljen az ember idejével, hogy szerencsétlen kutya sétáltatási idejéből menjen le a bevásárlás! Másrészt bármi történhet, és nem csak a lopás. Konkrétan láttam olyat, hogy a kint megkötött kutyára pöckölgették az égő csikkeket a kisebbségiek a vasútállomásnál. Ahogy elkezdtünk feléjük menni meg szétrebbentek, meg jött a "mivan?mivan?". A gazda kilétéről nem tudtunk, ezalatt nem került elő.
Másrészt láttam olyat is, ahol valaki kikötötte a kutyát a biciklitárolóhoz, az meg rendre acsarkodott mindenkire, és volt, aki nem merte elhozni a biciklijét emiatt. Ez sem normális. És sok gazdi nem tudja, hogy milyen inger fogja kiváltani a kutyából ezt (egyébként azt vettem észre, hogy egy ilyen pöttöm kutyáknál gyakoribb, de láttam oylat, akinek egy ilyen kis izé tépte le a nadrágszárát, az se lehet öröm).
Szóval ha csak nem a kicsi faluban van a bolt, ahol mindenki ismer téged is meg a kutyádat is, akkor ne hagyd ott, magadért se, a kutyádért se, meg a többi emberért se!
Én nem hagyom kikötve bolt előtt semmiképp.
Viszont kocsiban, mikor nincs kánikula akkor 10-15 percet elvan.
20 - igen, csak bent ures volt az egesz, kint meg sor allt.
Szerencsere nem lett baj, de tanulopenz volt :D legkozelebb viszek szendot magamnak :)
Természetesen :) (tény, nem otthon élek, és otthon kizárt)
Itt minden bolt előtt a bringatartó mellett ott van a "kutyatartó" hely is + kamera! Kikötöd, bevásárolsz, addig a kutyus kinn vár tető alatt!.
Oké, itt nem lopják el, nem bántják és hozzá sem nyúlnak, mert már a gyerekeket is úgy nevelik, hogy bármilyen állathoz csak akkor nyúl, ha a gazdája engedélyt adott rá. :)
Csak halkan kérdem, én vagyok az egyetlen, aki hallott a lopásgátló pórázról?
Igaz, nekem szakmámba vág, csak azt hittem, hogy idehaza is elterjedt.
Egy senki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!