Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Min kéne változtatnom?

Min kéne változtatnom?

Figyelt kérdés

Már több mint egy hónapja kaptam egy kiskutyát (pár nap múlva lesz öt hónapos, szóval már nem olyan pici :D), akit igyekszem nevelni és betanítani, igyekeztem utánanézni mindennek az interneten, de néhány dologra nem találtam választ.

Egyik első lépésként fontosnak tartottam megtanítani, hogy csak akkor ehet ha megengedem. (tehát ha leteszem a tálját, parancsra fog csak beleenni) Ezzel az volt az egyik szándékom, hogy ne fogadjon el idegenektől semmi ennivalót és ne egyen fel az úton vagy bárhol semmit. Szépen meg is tanulta, hogy csak akkor eszik bele a tálkájába ha kimondom, hogy "tiéd", de ettől függetlenül ugyanúgy megeszik bármi mást. Ha kiengedem a szobámból a lakásba, első dolga beleenni a macskák táljába, valamint a bármi földön hagyott apró dolgot elkezdi rágcsálni, vagy éppen a párnámból kiszedett tollakat eszi. Apukám felvetette, hogy azért csinálja mert éhes, de naponta minimum két nagy tál ennivalót kap és van hogy napközben kap még egy adagot, de akkor is ugyanúgy beleeszik a többi állat táljába. Lehet, hogy tényleg folyamatosan éhes? Vagy én nem tanítottam meg neki jól valamit?

2021. márc. 31. 18:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Kb lehetetlen egy kicsit is kajamotivált kutyának megtanítani azt, hogy ne egye meg a földön lévő macskakaját. Mikor ott vagytok, akkor működhet, de amúgy esélytelen.

Annó én úgy oldottam meg, hogy egy polc tetején volt a cica kajája, később pedig egy kicsi nem nagyon használt helységben, babaráccsal leválasztva az alomtálcával együtt.

Fokozatosan kezd a tanítás, először rakj le egy falatot elé a földre és ne engedd, hogy megegye. Mikor ezt elfogadta, egy másik! falattal jutalmazd. Ha jól megy, sétáljatok el falatok között, fölött, hívd át rajtuk, aztán direkt szórj falatokat a földre és engedd ki, azonnal tiltsd, majd dícsérd. Végül ugyanez random, véletlen leejtett dolgokkal.

2021. márc. 31. 18:57
 2/15 anonim ***** válasza:
Az első jól írja.
2021. márc. 31. 19:20
 3/15 anonim ***** válasza:

Mit jelent a ket-harom nagy tal kaja?

Ugye pontosan kiszamoljatok, hogy mennyit adtok neki?

Egyebkent etetheted haromszor egy nap egyelore, de vigyazzatok, igy el fog hizni, ha csak talalomra kapja.

A macskakajat is el kene pakolni, hogy ne ferjen hozza.

2021. márc. 31. 20:42
 4/15 A kérdező kommentje:

1.

Köszi a tippet, ezt is gyakoroljuk egyébként, ezzel legalább azt értem el, ha leesik a kezemből a jutalomfalat akkor nem veti rá magát azonnal. :)

A macskakaja egy példa volt, általában mire odaér a tálak már üresek, csak nyalogatja az alját, ebben inkább az zavar, ha úgy adódna megenne esetleg valami mérgezőt is vagy valaki megmérgezné, mert elfogadja tőle is probléma nélkül az ennivalót.

3.

Nem számoljuk ki neki pontosan mennyit eszik, nevezhettek emiatt lustának vagy nemtörődömnek, ennyire sajnos mélyedtem bele.

2021. márc. 31. 20:53
 5/15 anonim ***** válasza:

Ha mindent felfal, amit ele raksz, akkor hamar kover lesz, amit nagyon nem kene, foleg, mivel novesben van!

Figyeljetek oda ra, szamoljatok ki a napi adagjat.

2021. márc. 31. 21:47
 6/15 A kérdező kommentje:

5.

Jelenleg úgy érzem alultáplált, nem hiszem, hogy így el tudna hízni... Nem fogom túletetni egyáltalán, tudom, hogy nem kajával kell kifejezni mennyire szeretem, nem is viszem túlzásba. Nem arról szólt a kérdés, hogy elhízhat-e, hanem, hogy lehet keveset kap enni.

2021. márc. 31. 21:57
 7/15 anonim ***** válasza:
58%

Szerinted hogyan hiznak el a falank kutyak? Hat nem ugy, hogy grammra pontosan ki van szamolva az, hogy mit esznek.

Mindegy amugy, nem is relevans a kerdes szempontjabol, csak megakadt ezen a szemem, de majd meglatjatok, hogy mi a jo neki :)

Csak sokkal konnyebb megelozni az elhizast, mint kesobb a fogyasra osztonozni a kutyust.

2021. márc. 31. 22:07
 8/15 A kérdező kommentje:
Tényleg a legjobbat szeretném a kutyusnak, csak ezt a számlálós módszert kihagyva. :) De követni fogom mennyit hízik vagy fogy esetleg, nem akarom, hogy szegény egészségtelen legyen.
2021. márc. 31. 22:14
 9/15 anonim ***** válasza:

Gyakoroljatok a 'tiltas' parancsot. Amikor a kutya helytelenul viselkedik, csak raszolsz es abbahagyja, vagy ha mar a rautalo magatartasnal tiltod, akkor bele sem kezd a butasagba. Idovel megszokja, hogy mit szabad es mit nem ... onnantol nem fog helytelenul viselkedni.

De ugyan ez van amikor seta alatt idegen kutyaval talalkozaskor tul feszult lesz a kutya ... letiltod ... magyarul kizokkented a feszult allapotbol es elered, hogy a kutya figyeljen rad. Te legyel a legnagyobb inger es ne feszuljon ra a kornyezet ingereire.

Amikor 'dolgozol' a kutyaval, az neki feladat ... feszultsegben van, figyel rad ... amikor vege a 'foglalkozasnak', a kutya elengedi magat es azert izgul ra ujra mindenre. Ezert iramodik neki es ilyenkor neked ugyan ugy le kell tiltanod, hiszen nem csak a tanitas idejere kell jolneveltnek lenni, hanem utana is.

2021. ápr. 1. 07:27
 10/15 anonim ***** válasza:
0%

Nincs összefüggés aközött, hogy csak a tiéd parancsra állhat neki enni, és aközött hogy megzabálja e a macskakaját.

5 hónapos, lehetetlen elvárás tőle, hogy ne vesse rá magát,mindenre ami ehető. A macskakaját tegyétek számára elérhetetlen helyre.

Egy egészséges kutya mindig éhes, akármennyire kaját eszik, max kihányja.

Másrészt meg de, számold ki a kajáját, mert irtó nagy károkat tudsz okozni összevissza túletetéssel. Ha egy kölykön látszik, hogy kövér, ott már tettél az ízületei ellen.

2021. ápr. 1. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!