Drótos szőrű kutya bundája bepuhul, puha szőrűé kemény lesz, ha megnyírják?
Azt olvastam, hogy ha egy szálkás szőrű tacskót megnyírnak, akkor puha, selymes lesz tőle a bundája.
Ellenben ha pl egy spiccet, aminek puha bundája megnyírnak, akkor annak meg ponthogy kemény, durva lesz a szőre tőle.
Igazak ezek?
Nekünk szálkás szőrű tacsink van.
2 havonta fél centisre vágassuk a szőrét, már kb. 8 hónapja.
Sokkal de sokkal puhább lett a szőre, ami nekem nagyon tetszik.
Egyes ez nem hülyeség!
Ez így van, a trimmelős kemény szőrt azt trimmelésre találtak ki nem nyírásra.
Ha szálkásszőrű tacsi vagy schnauzert elkezdenek nyírni, idővel felpuhul a szőre!
Nagyon ritka amikor egy kutyának ugyan olyan kemény és trimmelhető marad a szőre,az a genetikán múlik sokban, de a tapasztalat az ez,hogy a trimmelős fajták 80%nak felpuhul a szőre folyamatosan nyírástól.De hozzá teszem jó részük szapis és eleve puha a szőrük,szóval van amelyiket sosem lehetne letrimmelni,még ha valaki azt szeretné akkor sem.
Üdv egy kutyakozmetikus.
Köszönöm, és a puha szőrű fajták bundája kemény lesz a nyírástól, akiket amúgy nem kéne nyírni?
Pl spicc, havanese?
A spiccet, havaneset, stb.-t kell nyírni.
Nekik ugyanúgy jó minőségű, puha szőrük lesz.
Utolsó a Spicc és a Havanese nem nyírós fajta,mondok jobbat a Yorkshire terrier sem :D
De nekik más típusú a szőrük.
Spiccet necces nyírni,mert lehet nem nő vissza. Sajnos sok pomerániainak oda lesz a szőre akit rendszeresen nyírnak.
Igazából szőrtípusok vannak,mindegyiknek meg van a maga ápolási eljárása .
Az,hogy valaki főként a praktikusság miatt nyíratja az másik kérdés.
Mondjuk a trimmelős kutyáknál is azért választják a nyírást,mert trimmelés nagyobb munka tehát egy tacsi 2,5-3 óra is lehet trimmeléssel,fürdéssel együtt.Attól függ,hogy jön a szőre.És mondjuk 8-10 ezer ft is lehet. Míg nyírva 1-1,5 óra és mondjuk 5-5500 ft.
Kevesen vállalnak trimmelést,ahogy mi sem,mert sajnos csukló gyilkos. Nekünk inkább nyírós kutyáink vannak. Ha kikészítjuk a csuklónkat akkor az a munka rovására megy.
3as voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!