Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek muszáj ivartalanít...

Szerintetek muszáj ivartalanítani a nőstény kutyát?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Már 5 éves a nőstény csivava kutyám. Kiskutyákat semmi képpen sem szeretnénk.

Nem tudom, hogy szükséges lenne az ivartalanítás, vagy hagyjam őt így továbbra is. Egy részt nagyon sajnálnám, ha el kéne venni tőle valamit amivel megszületett. Félek is a műtéttől.

Lehet valami baja, hogy ha nincs ivartalanítva? Maradhat így élete végéig ?

2021. márc. 29. 17:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
52%

"A tuzelese nem zavar titeket? A mienk megbolondul es verzik olyankor, mindent lekell fedni. Vagy hat.. Mult idoben mert vittuk is ivartalanítani. En biztos nem szivnek vele,foleg hogy kolykoket se akarok. Felesleges.

Setak alkalmaval nem megy oda a sok kutya?"

Nem tudom nekem jött-e a kérdés (2-es vagyok) vagy a kérdezőnek. De nálunk pl. viselkedésben alig másabbak, mint egyébként, kicsit "dilisebbek", de nem jelentős a különbség. Lefedni nem kell semmit, kintiek, de amúgy lehet kapni "tüzelő bugyit" szukáknak.

Séták alkalmával meg amúgy is olyan helyre megyünk, ahol nincsenek kutyák, vagy csak kevés. Kisváros, nem vagyunk egy Pest belvárosi kutyafuttatóra szorítkozva, ahol több kilométeres körzetben az az egy terület a kutyáknak. Ott nyilván más lenne a helyzet.

De azért írtam, hogy ezt a gazdának kell mérlegelnie, illetve érdemes az állatorvossal konzultálni az előnyökről és a hátrányokról. Egyéni esetek vannak. Ha gondot okoz a tüzelés, sok a kan a környéken, akkor valószínű, hogy inkább érdemes. De ugyanakkor érdemes tisztában lenni az ivartalanítás kockázatával is.

2021. márc. 29. 17:36
 12/19 anonim ***** válasza:
96%
Nem muszáj, de ajánlott.
2021. márc. 29. 18:10
 13/19 A kérdező kommentje:

Engem egyáltalán nem zavar ha tüzel, vércseppet sem találok a földön sosem, szerintem fel nyalja maga után. Ezt abból gondolom, mert a takaroját is nyalogatni szokta, ha véres.

A takaroján vannak csak vérfoltok, de az nem baj, rendszeresen cserélem neki ilyenkor.

Viselkedésben annyit változik, hogy áll az ajtóban és többször szeretne kimenni, és persze szomorúbbnak tűnik.

Én csak azért aggódom, hogy ne kapjon valami betegséget, amit ivartalanítás által eltudnánk kerülni. Szeretném, ha még sok sok évig velem maradna. De nagyon sajnálnám őt ivartalanitatni és anyuék is mondják, hogy maradjon így ahogy megszületett. Ezért vagyok tanácstalan.

Az orvos úgy is azt mondaná hogy muszáj ivartalanitani...pénz miatt is .

2021. márc. 30. 00:03
 14/19 anonim ***** válasza:
23%

Van ilyen tuzelobugyi! A lecsopogo vert nem engedi a adlora csopogni,hanem felfogja!! Setaltatni is lehet ilyenbe es akkor nem huz hozzavezeto nyomot a kanoknak.

Moshato. Erdemes akar tobbet beszerezni. De betetet lehet benne cserelni!!

A kan ellen par pillanatig ved. De szabadon se porazon nem szabad tuzelo kutyat retre meg olyan automentes ovezetbe vinni,ahol kutyak szaladgalnak szabadon. Az ivaros kan tobb km-rol kiszagolja a tuzelo szuka szagat.

Igazabol ilyenkor csak utcan setaltasd(ez kb 2 het,amig tuzel) vagy csak a sajat kertedbe. Vagy okyankor,amikor keves kutyaval setalnak. Falun meg a lakasba bezarjuk a tuzelo szukat!!! Mert ott gyakoriak a kutyak kiszokese meg mas kertjebe bejarkalasuk. A lakasban ilyen bugyival nem lesz koszos veres semmi!!!!!

A tuzelo kutya: a szukak kizarolag tuzeleskor eshetnek teherbe. Ez kb ket het es egy evben 2-szer van. Ha lement a tuzeles (nem folyik semmi belole es nincs megduzzadva a nemi szerve),akkor vege van a tuzelesnek es furdesd meg tusfurdovel meleg zuhannyal (meg nehany napot varhatsz a biztonsag kedveert utana es figyeld) Aztan mehet a tarsasagi elet. De ahhoz jol le kell zuhanyozni ,kulonben ugyanugy megerzik a szagot a kanok!!!

2021. márc. 30. 01:02
 15/19 anonim ***** válasza:
88%
#14 szerintem nem kellene össze vissza irogatni. A szuka általában 1 hónapig tüzel. Ezen belül 2 hétig veszi fel a kant. De nem gondolom, hogy a kérdező egy 5 éves kutya mellett ilyen tanácsra szorul. Vagy szerinted mindenki sík hülye csak te vagy helikopter?
2021. márc. 30. 05:54
 16/19 anonim ***** válasza:
83%
Én annyit tudok, hogy nem ivartalanított szuka kutyáknak van esélye gennyes méhgyulladásra, ami halálos is lehet, illetve sokkal nagyobb a valószínűsége olyan daganatnak, ami az ivarszerveket, emlőket érinti. Anyósoméknak volt 2 ivaros szuka kutyájuk, mindkettő emlőrák miatt pusztult el.
2021. márc. 30. 09:25
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha a kutya amúgy egészséges (pl nem szívbeteg, nincs légcsőszűkülete) akkor én ivartalanítanám. Kérhetsz előtte vérképet és szív ultrahangot, hogy biztos minden rendben legyen altatásnál.
2021. márc. 30. 11:12
 18/19 anonim ***** válasza:
44%
Nem "muszáj" de ésszerű. (És én pl. reménykedek, hogy egy nap muszáj/kötelező lesz végre.)
2021. márc. 30. 16:08
 19/19 A kérdező kommentje:
18as amúgy sem lennének kölykei, ha ivaros marad. Eddig is vigyáztunk rá mindig.
2021. ápr. 3. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!