Hogyan pároztassam a 2 éves csivavámat?
Csivavámat szeretném pároztatni, hogy legyenek kiskölykei meg hogy el is tudjak adni belőlük (1-et tartanék meg).
Már kinéztem neki a legolcsóbb fedeztetőt (eléggé le vagyok égve sajnos :S) Mit kell pontosan csinálnom? CSak odaviszem a kutyusomat és ők elvégzik a dolgot, ugye? Nekem nem kell végignézni, ugye? Köszi a válaszokat :)
Sehogy.
Ha vágysz egy kiskutyára, akkor
1. hozz egyet egy menhelyről, vannak kicsik is
2. szedd meg magad anyaglag egy kicsit, mert 1 kutya pénzbe kerül, 2 pedig kétszer annyiba.
Amúgy irtó tudatlan vagy, nem való neked egy kutya sem.
Nem hiszem el!!!!
Tényleg ilyenekkel vagyunk tele?
Kedves kérdező! Vidd el ivartalanítani a kutyádat. Még jobban le leszel égve, ha egy rakat kölyköt csinálsz neki.
Pont elég kutya van a menhelyeken, nem kell szaporítani a számukat.
Ha nagyon le vagy égve, add oda valakinek a kutyádat ajándékba és már nem kell rá költened.
De én nem keveréket hanem fajtisztát szeretnék.
És nem kell pénz se a fedeztetésért mert kiskutyáért fedez :) Szóval minden ok lesz :)
Ha törzskönyves a kutyusod MEOE tag vagy!
Tenyészszemléztesd,járj kiállitásokra aztán szürések stbi.
Utána ki kell vlasztani a legmegfelelőbb kant, elvinni a szukát hormonszintet méretni,és akkor kell befedeztetni amikorra az állatorvos mondja. Ezután ha megfogantak a kicsik, jobb minőségű tápra kell váltanod, UH-ra vinned a szukát. 63 nap mulva megszületnek a kicsik, le kell adnod az alombejelentőt, és kiváltani a törzskönyvet. 8 hetes korukig neked kell féreghajtani, oltani, etetni a kölyköket.
Tehát legalább egy százast számolj rá, hátha még császározni is kell!
Amennyiben ezekenek a feltételeknek nem tudsz eleget tenni, úgy nem fogsz tenyészteni, csak szaporítani,amit nagyon nem kellene!
bocsi, lemaradt :
Ha törzskönyves a kutyusod, csak akkor minősül fajtatisztának! és csak akkor fedeztethetsz ha MEOE tag vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!