Ha ennyire veszélyes a patkányméreg, miért nem tiltják be a használatát?
Az országban most talán az érrendszeri betegségekbe halnak meg legtöbben. tudod mi történne, ha varázsütésre meggyógyulnának? Akkor a rákba halnának bele a legtöbben.
Betilthatod te a patkánymérget, majd a második "kedvenc" lép át első helyre. Nem is a méreg a hibás, hanem a használata.
egyébként mégcsak nem is annyira veszélyes, van olyam éreg, hogy köhögni nem tudsz és halott a kutya, vagy olyan, mait hiába veszel észre, kezelni nem tudod.
Elég ritkán használnak patkánymérget, ahol patkány van, ott általában más háziállat is, azokra is mérgező lenne.
Azon kívül nem olyan helyre teszik, ahol a kutyák simán megtalálhatják. Szerintem ez egy túlaggódás. Ennyi erővel be lehetne tiltani a permetezőszereket is. Az én első kutyámat azzal mérgezték meg. Hiába volt minden kezelés, 2 nap alatt elvitte.
Ez nem törvényellenes?
Ilyen helyre nem szabad mérget tenni.
Elég öreg vagyok, emlékszem még, mikor a 70-es években a Bábolnai Állami Gazdaság jóvoltából sikerült kiirtani Budapesten a patkányokat. Akkor tele volt a város kis ládikókkal és a rádió-tv-újság minden harsogta, hogy a gazdik csukják be a macskákat, pórázon sétáltassák a kutyákat. Hoztam fel a térről a kóbor macsekokat, nehogy bekajálják a mérget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!