Egy póráz nélküli kutya majdnem megsebesítette a barátnőmet, mire én a kutyát meg megszúrtam 1x a késemmel. Lehet ebből valami bajom, ha a gazda feljelent?
Morogva, vicsorítva jött felé, aztán rástartolt a lábára, majdnem elkapta, amikor megszúrtam. Erre visszahőkölt. A gazdika száz méterre traccsolt és megfenyegetett, hogy feljelent, ha nem fizetem ki az állatorvost. Mondtam nyugodtan, a kutyája támadott én meg megvédtem magunkat...
(Igen, van nálam kés, de legális méretű, ha valaki ebbe akarna belekötni.)
Aki nem érti meg a kérdező oldalát, annak valószínűleg még nem volt része kutyatámadásban. Nekem a kutyámat támadta meg egy másik kutya, akit a párom sétáltatott, azóta én is önvédelmi eszközzel sétáltatom a kutyámat. Pont nem érdekel a rám támadó állat, ha egyszer az én vagy a szeretteim életét veszélyezteti.
Kérdező, te meg ki ne fizesd az állatorvost. Valószínűleg jogi úton is a te oldaladnak adnának igazat, hiszen a kutya gazdája több ponton is hibázott, a te reakciód meg beleférhet a jogos önvédelem kategóriába, de ha aggódsz emiatt, akkor kérdezz meg egy jogászt erről.
,,fél utca látta és még az emberek szóltak neki, annyira bele volt mélyedve a dumába, mire odafáradt és elrángatta onnan a kutyát. A hátába kapta a szúrást, visszahátrált, utána már nem mert közelíteni, de vicc hogy még pár perc eltelt mire a gazda előkerült.."
Nos akkor szerencsére senkinek sem lett komolyabb sérülése, nektek sem, a kutyának sem.
Így szerintem az állatorvosi kezelése költsége sem olyan vészes, amit persze ne fizess ki, legjobb volna ha gazda kifizetné és tanulna az esetből, lehetett volna rosszabb is több szempontból is.
Ha feljelent saját magát is feljelenti, közterületen póráz nélkül volt a kutyája aki emberre támadt, jobb ha nem teszi. Azt hogy rád nézve mit jelentene egy feljelentés nem tudom pontosan, ahogy azt sem, hogy akik látták mennyire tanúskodnának is.
Ha van rá mód inkább nyugodt körülmények között beszéld át a kutya gazdájával, mindketten jobban jártok.
QRVA KANOS KAN KUTYA!!!
Én a helyedben úgy szanaszéjjel döfködtem volna a kutyát - amíg oda nem ér a gazdája -, hogy az utolsó csepp tesztoszteron is távozott volna abból a bazi nagy kan agresszor testéből!
Még hogy egy 4 éves gyerek intelligenciájával rendelkeznek... persze tisztelet a kivételnek!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!