Mikor kell majd vissza vinni? (Ivartalanítás)
Az orvos elfogja mondani!
Visszavinni akkor kell ha nem felszívódó varrattal varja össze (varratszedésre) illetve ha nem gyógyul rendesen vagy begyullad a seb.
Műtét után figyelsz rá. Ne ugráljon, nem-e vérzik, eszik-iszik rendesen, nem-e lázas. Gyógyszerét adod naponta/napi 2x, épp ahogy adagolni kell. Figyeled, hogy ne piszkálja a sebet.
Ha varrnak 10 nap után varratszedés.
Az én kutyusom 11-én műtötték, tapacsot kapott, nem varrtàk.
Ha hazaérsz vele, elhelyezed egy biztonságos meleg helyre (lakásban a helyére, ha nem tudsz a közelében lenni, akkor pl. szobakennelbe), míg magához nem tér teljesen az altatásból.
Utána arra kell figyelni, hogy ne nyalogassa, ne piszkálja a sebet. Ha kell, ruhát és/vagy gallért kell ráadni, hogy ne férjen hozzá a sebhez. Kb. 10 nap múlva varratszedésre kell visszavinni, bár ha szépen gyógyul a seb, és semmi gond, akár otthon is ki lehet szedni.
#2 vagyok.
Tehát először is a második kommentelőt nem egészen értem.. Mit jelent az hogy nem varratott kapott?
Azt, hogy belül kapott felszívódó varratot, kívül pedig egy sebet összehúzó tapacsot, amit nem kell leszedni nekünk/orvosnak. Kb. mint a sebtapasz :)
VAGY felszívódót kap, és semmi dolgod, VAGY nem felszívódót, és kiszeded.
Az orvos azzal varr, ami van neki. Nem hinném, hogy kívánságműsor lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!