Ha az agaramat csak pályán futtatom, attól még tud majd ösztönösen vadászni? Főként tapasztalatokra vagyok kíváncsi
Magyarországon tilos agarászni.
Igen.
Nem tilos, csak vadászvizsgát kell tenni hozzá, és bem lőfegyverre, sólyomra, hanem agárra.
Ennek megvannak a maga szabályai.
Más a vadász, más a pálya és más a küllemagár.
Az agarászat jó pár éve újra legális, amennyiben mind a gazdának, mind a kutyának van vadászvizsgája.
Elvileg ösztönösen tud vadászni, amennyiben jó helyről veszed. Egy küllemagárnál azért ez lutri. A versenyagarak űzni fognak, a kérdés, hogy meddig (úgy értem, hogy mikor adja fel), illetve ha utoléri a vadat, akkor tudja-e, hogy mit kell vele kezdeni. A vadászkenneleknél az űzési ösztön szinte 100%, de azért a fiatal felnőtt agarat azért egy öreggel együtt szokták elengedni a vad után, hogy tanuljon.
Nekem jack russellem van, sajnos egyik évben bejöttek hozzánk az egerek, nem értettük, hogy miért fixálja a szemével a szekrényt, meg nyüszög és kapar, félrehúztuk, kipakoltuk, kifutott az egér, ő meg rögtön utánna és pár mp múlva már nem élt... Előtte nem képezgettük, sima családi kutya.
Amúgy már nem a középkor elején élünk, a vadak az állam tulajdonai, nem lehet őket csak úgy őket elfogni és hazavinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!