Tapasztalatok az ivartalanításról? Műtét előtt, közben, után?
Szia!
Az én fiú cicámat kb. 2 hete ivartalanították. A műtét előtt kapott altatót, kb 15 percig küzdött ellene, majd elaludt. A műtét nem tartott sokáig, a doki berakta a hordozóba, majd mondta, hogy ne rakjuk pl. takaróra, mert megfulladhat (mivel ugye nem tud mozogni). A sebét a macsek magának rendezte, tisztította. (Az én macskám benti, azonban ha kinti lenne, műtét után még 1 napig nem ajánlott kiengedni.)
A macsekom 1-2 óra alvás után felébredt, de csak mocorgott. A mancsát mozgatta, majd fokozatosan jobban tudott mozogni. Mivel este műtőtték, így reggelig fent maradtam vele, mert ahogyan fel tudott állni, egyből mindenhova menni akart, de ugye nem tudott, csak ide-oda dülöngélt sétálás közben, nekem pedig fognom kellett, hogy ne essen hasra. Enni csak másnap kaphatott enni (hogy ne fulladjon meg). Kb 2 napig még bágyadt volt, és inkább aludt. Most tökéletesen van. Ugyanolyan izgága, mint volt. :DD Mindenhova sprintel, fel-le ugrik stb. Az én macskámnak nem változott az étvágya, az orvos sem javasolt diétát. Nem hízott el, ugyanolyan izmos legény, mint volt. :D
Ha lehet, kérj déli időpontot, mivel ha felébred, mindenhova menni szeretne, mivel nem tudja, hogy mi történik vele, ez pedig sok eséssel jár, ha nem tartod meg. Nappal pedig egyszerűbb lesz figyelni rá.
Remélem tudtam segíteni. :)
Műtét előtt egy nappal nem nagyon ehet, műtét az gyorsan meg van,
utána pár napig eléggé kába nem nagyon eszik előfordulhat, hogy hány,elvonul.
Utana vissza kell még menni orvoshoz egyszer ketszer vele,
Pár hét és utána olyan lesz mint régen.
Én azt vettem észre valamennyivel többet eszik után de ha tud futkosni meg jatszik vele az ember akkor nem fog elhizni nem lesz depressziós sem.
Tobb evvel meghosszabbitja a kutyusod eletet az ivartalanitas.
Nem heredaganata, méhgyulladasa, stb.
Az ivartalan kutyaknak meg kell felezni a napi taplalekat es nem fog hizni. 3 nagytestű 2 kistestu kutyam van, mindegyik ivartalan. Gondos gazda ivartalanit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!