Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám álmában felvisít. Miért?

A kutyám álmában felvisít. Miért?

Figyelt kérdés
Közel 10 éves kutyám már egy hete minden éjjel többször is görcsösen felordít, közben el van dőlve a párnáján, és rángatja a lábait.
2010. aug. 19. 09:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Az én kutyám 15 éves és minden nap álmodik igaz néha csak vakkant meg fut álmában de segít neki feldolgozni a napot ha megszüntetnéd nem tudna semmit megjegyezni.Amúgy neked is szükséged van álmodásra úgy hogy amúgy nem lehet megszüntetni.(Ja és horkol)
2010. aug. 19. 10:18
 12/19 A kérdező kommentje:

:D

Na, mindjárt vágom a hangot.

2010. aug. 19. 10:20
 13/19 anonim ***** válasza:
Hát ha ébren nem csinálja, akkor nem hinném, hogy fájdalmai vannak. Az enyém is szokott vinnyogni, ugatni, futni álmában. Lehet, hogy mostanában történt vele valami fájdalmas, ami kicsit sokkolta, és azt dolgozza fel álmában. Nappal semmi fura nincs a viselkedésében?
2010. aug. 19. 10:51
 14/19 anonim ***** válasza:

Az én kutyám ritkán álmodik, de egyszer valami nagyon vérengzős álma lehetett, ugyanis felugrott, és ráfogott a nagylábujjamra:D

Azt a p*csa, álmomban támad aljas módon? - gondoltam:D

Felültem, és megnyugtattam. Amint rájött, hogy nincs baj, adott néhány bocsi-puszit:)

2010. aug. 19. 11:38
 15/19 A kérdező kommentje:

Fájlalja a lábait, nyalogatni szokta, néhol már szőr sincs rajta. Kis szaladgálás után teljesen kimerül. Nehezen vesz levegőt.

Álmában amikor ezt csinálja, olyankor is elkezd nagy levegőket venni.

2010. aug. 19. 11:40
 16/19 anonim ***** válasza:
Akár epilepszia is lehet. Ha még sokáig csinálja, vizsgáltasd ki. A miénkről is így derült ki, ő is tízéves.
2010. aug. 19. 13:45
 17/19 anonim ***** válasza:
Hát akkor viszont valószínűleg azért visít fel, mert fájdalmai vannak. Meg kéne mutatni egy orvosnak. Értem, hogy öreg már, és ilyenkor betegesek, de ha nappal is fájlalja, éjjel meg felvisít, akkor valószínűleg szenved.
2010. aug. 19. 13:54
 18/19 A kérdező kommentje:

Az epilepsziát kizárnám, legalábbis, ha a kutyáknál is olyan lefolyású, mint az embereknél, mert az ordítást abbahagyja, ha hozzászólunk.

Viszont a kivizsgálás, az szerintem is esedékes lesz majd, mert így elég kialvatlanok vagyunk.

További érdekességet figyeltem meg, hogy az első felvisítás majdnem minden alkalommal hajnali 2-kor jött elő.

Napközben egyébként elég sokat alszik. Ma megpróbáljuk ébren tartani, hogy éjjel hátha mélyebben alszik majd.

2010. aug. 19. 14:44
 19/19 A kérdező kommentje:

Még annyit, hogy kipróbáltuk, mi történik akkor, ha nem ébresszük fel.

3-5 visítás után abbahagyja, és fel sem ébred néha.

2010. aug. 20. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!