Akik dolgoztok és egyedül éltek, hogyan tartotok kutyát?
Vagy ha nem is feltétlenül egyedül éltek, hanem mondjuk a párotokkal...
Azért a legtöbb esetben az ember nagyjából egy időben dolgozik a párjával, különben egymást sem látnák soha.
Én az átlagosnál viszonylag nagyobb telekre szeretnék majd egy pásztorkutyát egyszer, de jelenleg esélytelen mert egyedül élek és havi 200-240 órát dolgozom, plusz havonta 25-30 órát csak az utazással...
És akkor a “szabadidőmben” kell mást is csinálni, nem áldozhatom 100%-ig egy kutyára.
Nyílván nem mindenki dolgozik ennyit, illetve valakinek 5 percre van csak a munkahelye, de 168 órával számolva sem jön ki nekem nagyon a matek...
Ti hogy oldjátok meg?
Vagy csak annak való kutya, aki mondjuk tervezőmérnök vagy programozó és heti 3* legalább képes homeofficeban is dolgozni?
Előre is köszi a válaszokat!
Szia :)
Nekünk a párommal Cavalier King Charles spánielünk van. Úgy oldjuk meg, hogy reggel vagy én vagy a párom elvisszük sétálni és játszunk is vele egy keveset. Nyilván ez azt eredményezi, hogy korábban kell kelni, ezért csináljuk felváltva. Aztán ha elmegyünk dolgozni akkor a lakásban marad. Szerencsére szeret játszani, erre a kis időre egyedül is jól elvan. Gyakran veszünk neki új játékokat hogy ne unja meg hamar a régieket. Ha pedig hazaértünk akkor újra séta, futi, játék. A munkám miatt én viszonylag sokat járkálok a városban, úgyhogy van hogy napközben hazaugrok és kicsit foglalkozok vele.
Mindenképpen fontos a társaság a kutyának, de azért nyilván emellett el kell végeznünk a feladatainkat is.
Reggel meló előtt labdázunk vagy rongyozunk a kertben, aztán kaja neki.
Este hazaérés után még sétálunk egyet, hétvégén nagyokat csavargunk.
38F
Cane Corso
Ezen én is gondolkoztam, szeretnénk kutyát de napi 9-10 órát vagyunk távol (és akkor mi még nem dolgozunk kifejezetten sokat), ezen kívül vannak kötelező feladatok (bevásárlás, házimunka), és a maradék szabadidőből se biztos, hogy 100%-ot szeretnénk szánni egy kutyára. Úgyhogy mi inkább lemondunk róla egyelőre....
Tudom, hogy rengetegen tartják így, és "nem pusztul bele", de kétlem hogy ez lenne az ideális.
Azt is tudom, hogy fajta- és egyedfüggő, más mennyiségű aktív foglalkozás kell két különböző kutyának... de engem ez se győz meg arról, hogy jó helye lenne nálunk.
3#
még egy macskád sincs?????
ez szomorú.....
"de kétlem hogy ez lenne az ideális"
Ez bölcsességről árulkodik, sose szégyelld!
Szia :)
Mi a párommal és a fiúnkkal kertes házban élünk.
A házban 2 Brit cica van.
Ők nagyon lusták, szinte csak estére jönnek oda egy kis simire, reggel- este etetjük őket és almot takarítunk.
Esténként fésüljük őket.
Mellette van egy kigyónk is, nála reggel-este hőmérsékletet ellenőrzök és 2 hetente megetetem.
Erről ennyit hisz kutyákat kérdeztél.
2 kutyánk van, kinti-bentiek.
Shar pei és egy Mopsz.
Reggel 5kor kelünk fél 8kor megyünk el itthonról.
Addig a kutyák ki-be szaladgálnak az udvarról.
Délután 5kor érünk haza, fél óra pihenő aztán megyünk sétálni fél órát a kutyákkal, a kertbe a gyerek szaladgál velük, mi is játszunk fél órát velük.
Ennyi.
Aztán lefekvésig még vagy 3× kimennek.
Ennyi.
Heti 1-2 napot megyek csak be, többi nap itthon.
1200 nm-s kert, nagy ház, egyedül élek, juhászkutyám van.
Amikor itthon vagyok:
- fél 6kor kelt a kisvekkerem ;)
- 6-7:30ig séta, játék, kutyapajtik
- 7:30kor kap enni, én is iszom egy kv-t
- 8:00 leülök dolgozni, kutya vagy müttyög valamit vagy alszik
12:00-13:00ig ebédelek és közben játszom vele az udvaron vagy tanitom
13:00-17:00 dolgozom
17:00kor elindulunk az esti foglalkozásra, ami a következő lehet: agility, engedelmes, őrző-védő, kutyafuti vagy egy nagy séta (kb 2.5-3 óra)
Este 8-ra érünk kb haza.
8:00-9:00: eszik ő is, én is. Nézek valamit a tv-ben, aztán alvás
Amikor dolgozom:
Reggel ugyanez, csak 7:00re viszem napközibe, 8ra megek dolgozni. Napköziben van egész nap. 6ra megyek érte, utàna elviszem sétálni. 8ra hazaérünk, este ugyanaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!