Ha megtámad egy kutya akkor acélbetétes cipőnek volna ellene megállító ereje ?
Engem elég sokszor támadott meg kutya, 1x kellett rúgnom. A határozott fellépés sokat számít, mert szerencsére az esetek többségében csak rád akarnak ijeszteni, nem akarnak komolyan támadni. De volt már nekem is olyan, hogy inkább felmásztam a betonoszlopra, mert futott felém hörögve az utcában egy kaukázusi. Az tipikisan az a kutya, amivel nem kezdenék közelharcba.
Amíg nem muszáj én sem szeretek bántani semmit, de volt olyan nem is olyan régen, hogy egy közepes testű keverék hátulról elég keményen belémcsípett és utána jött volna megint nekem. Na azt kénytelen voltam felrúgni.
Inkább akkor szokott neccesebb lenni a helyzet, ha a kutyámmal sétálok, mert volt olyan, hogy 2-3 önsétáltató falkába verődve neki akart menni az én kutyámnak. Akkor gondolkodás nélkül rúgok, mert bár meg tudná védeni magát, nem szeretném ha megcakkoznák.
Igen, de ha elvéted akkor szívás... Vagy ha nagy termetű a kutya nem ér sokat.
Én tartok magamnál paprikasprayt. Szerintem többet ér ha lefújod először és úgy rugdosod meg/ütöd le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!