Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mopsz vagy franciabulldog legyen?

Mopsz vagy franciabulldog legyen?

Figyelt kérdés

Az valaszoljon, akinek legalabb az egyik fajtaja volt mar!

Volt/van kutyank mar, kerteshazban lakunk. De ilyen kistestu kutyank nem volt meg. A m3glevo kutyank inkabb kinti, de be is engedjuk. Nyilvan a mopsz/francia benti lenne nagyreszt. Ami erdekel (persze sokminden egyedfuggo, de): melyik a betegesebb, melyik a strapabiróbb, pl ha egy macskaval v nagyobb kutyaval jatszik, kirandul. Igen tudom, hogy a turcsi orruk miatt nem birjak az iramot/meleget. De foleg akinek mindketto volt, talan megis tobbet tapasztalt. Tudom beteges fajta, fajtamentesen gondolkodunk. Mennyi idost erdemesebb? Pl 1 ev korulinel mar a durvabb betegsegek azert kiderulnenek, nem?

2021. márc. 16. 11:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
28%

Egyik sem egészséges fajta, ez olyan kérdés, melyik fogyaszt kevesebbet, a porse vagy a lámborgini

Erre azt tudom neked mondani, hogy ha nincs banánra való, akkor vegyél suzukit, az keveset fog enni.

És egy suzukit képviselő kis testűvel nem kell aggódnod a betegségek miatt.

Hozé Tenyésztő

2021. márc. 16. 11:36
 2/12 anonim ***** válasza:
0%
Puli vagy szamojéd
2021. márc. 16. 11:45
 3/12 A kérdező kommentje:

Valaki nem csak a penztarcaja

Miatt aggódik a kutya egeszsegevel kapcsolatban, amikor kutyat vesz vagy NETAN elad. ;) hanem pl azert is erdekli, mert nem szeretne, ha nem sokaig elne! Sok tenyeszto is csak addig figyel erre, amig eladja a kolykot, mert unana mar nem tema. A szaporitokrol ne is beszeljunk.

2021. márc. 16. 11:49
 4/12 anonim ***** válasza:
85%

Nekem Mopszom van de vannak Francia Bulldogos ismerőseim.

A Mopszom a melegben és a hidegben alig lehet kihúzni a házból (kertes ház) elviszem sétálni, 15 perc és megy vissza a házba annyira nem akar sétálni. Illetve a kertbe is csak 3× megy ki olyankor. Játszani is a házba.

Szóval hidegbe-melegbe elképesztően nem akar kimozdulni.

Ősz és tavasz elején viszont többet vagyunk kint, bár ígyse "hűdesokat", ami engem nem zavar.

Naponta 30 perc séta, hétvégén 1 óra.

Aztán 30 percet labdázunk a kertben.

Napi 5×-6× kimegy szimatolni a kertbe.

Ennyi neki elég is, bent mindig a nyomunkban van.

A szomszédunknak Francia Bulldogja van, ő viszont sokkal többet bír.

Napi 1 óra séta és fél óra játék neki alap, mellette kutyafuttató.

Hétvégén viszik rövidebb 2-3 órás túrákra.

Betegek egyikőjük sem volt még, mindketten jó tenyésztőtől származnak.

2021. márc. 16. 12:11
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
5ös, be sem tölti ;)
2021. márc. 16. 12:18
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Kedves tenyésztő úr még a nevét sem tudja helyesen leírni xD önjelölt bohóc
2021. márc. 16. 12:21
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Nincs mopszom vagy bulldogom, de kutyás társaságba, ahova rendszeresen járunk, mindkettő van. A mopsz nyugodt, fut egy-két kört és ennyi. Jön simogattatni magát utána :D a bulldogok pörögnek, vehemensek, sokkal "tankosabb" kiadás mint a mopsz. Értsd pl ha egy kutya útjukban, átmennek rajta játék közben és nem zavarja őket :D meg zizegnek, a mopsz békésen sétálgat és haverkodik a többiekkel

Szóval ha nyugodtabb típust preferálsz akkor mopsz. Ha nem, akkor francia bulldog.

Betegesség egyed függő inkább. Ismerek keverék kutyát, akivel havonta járnak orvoshoz, pedig elég szívósnak tartják őket. Mopsz és bulldog egy kategória betegségek terén, jelleme alapján válassz inkább.

(Én is szeretnék majd egy mopszot)

2021. márc. 16. 13:04
 8/12 anonim ***** válasza:
20%

Az lenne jobb mindenkinek, ha beszüntetnék ezeket a semmire sem alkalmas, szinte életképtelen, szaporodásra nem képes, rendkívül kényes és beteges fajták további almok lehozatalát.

A szépség eléggé szubjektív dolog, de egy mopszra azt mondani, hogy szép, az azért elég meredek.

Nem akarok megbántani senkit, de a francia bulldog, alig különb.

Egyetlen előnyük, hogy a panel lakó embernek kevés időt kell a sétáltalásra fordítaniuk.

Cserébe az állatorvos jó pénzt keres rajtuk.

Ha ilyen kiskutya kell, akkor vegyél palotapincsit, törpe uszkárt, yorkie-t.

Ezekre legalább lehet mondnai, hogy szép meg aranyos, jók jelző kutyának többek között.

Üdvözlettel,

Hozé Tenyésztő Úr,

Cane Corso Tenyésztő

[link]

vercukorszint-jelzo-torpeuszkar-keksz/

Tessék, nem csak jelző kutyák, de abszolút képezhető életmentésre

Hozé Tenyésztő Úr,

Cane Corso Tenyészet

2021. márc. 16. 13:19
 9/12 anonim ***** válasza:
Doktor úr, dobjon már egy linket a "tenyészetről" amit oly bőszen emleget. Eskü' kíváncsi lettem xD
2021. márc. 16. 13:41
 10/12 anonim ***** válasza:

gugliba megtalálod, telefonon is elérhető vagyok, feltéve ha érdekel cane corsó

egyébként meg tesztpilóták, állatsímogatók kíméljenek!

2021. márc. 16. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!