Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan szállítsam a kutyát az...

Hogyan szállítsam a kutyát az orvoshoz?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy 3-4 hónapos keverék kiskutyáról van szó. Először mennénk orvoshoz, most fogadtuk be.

Viszont a helyzet az, hogy az idegenekkel, főleg a férfiakkal nagyon bizalmatlan. Az első látogatás az orvosnál igencsak stresszes lesz így is úgy is.

A kérdés az, hogy szerintetek mi a jobb?

Ha kisállat szállítóban visszük, vagy ha csak az ölemben van?

A félelmünk az, hogy ha a dobozban visszük és nagyon megrázza a dolog, akkor nem lehet majd kiimádkozni onnan, illetve felém is bizalmatlan lesz már csak azért is, mert nekem kell majd lefognom, gondolom.

De ha meg az ölemben viszem, akkor is elveszíthetem a bizalmát ugyanezzel az indokkal.

Úgy mond, melyik a kisebbik rossz?

A válaszokat, meglátásokat, tapasztalatokat előre is köszönöm!

(Ui: nyilván az idegenektől való félelmével foglalkozni fogunk szakértő segítségével, csak még karanténban van, és alig van nálunk 3 napja.

2021. márc. 14. 20:08
 1/4 anonim ***** válasza:
92%

Hordozó. Mindenki biztonsága végett. Az autóban ha elszabadul, balesetet okozhat. Szabadon csak úgy vinném autóban, ha hátsó ülésen, hámmal bekötve utazik tehát az ülésről nem tud elmenni. Mellette pedig egy személy aki vigyáz rá, plusz a sofőr.

Jobb ha megszokja az autót, mert gondolom párszor fog még benne utazni.

2021. márc. 14. 20:22
 2/4 anonim ***** válasza:
80%

Neked kell majd lefognod, de ezen ne parázz. Tudod, hogy jót reszel neki. Ha aggódsz, bizonytalan vagy, a kutya is az lesz. Ha ideges, ne tutujgasd, szóban próbáld nyugtatni, mert ha ilyenkor agyon ölelgeted, simogatod, akkor azzal ezt a viselkedést jutalmazod, és csak rosszabb lesz.

Te vagy a gazdája, neked mindig kiegyensúlyozottnak, magabiztosnak kell lenned.

Az állatorvosnak szólj, hogy ilyen a kutya, tudni fogja, hogy kezelje, te pedig mindig tedd, amit mond. Ha le kell fogni, fogd le. Közben mondhatod a kutyának, hogy semmi baj,okos vagy, ilyesmi. Utána se sajnálgasd, mert csak konzerválod, hogy milyen szörnyűség történt vele :)

2021. márc. 14. 20:41
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy én ölben vittem a közepes testű kutyámat. Ha nem izgulsz, megpróbálhatod úgy is, de póráz legyen rajta, az végig a kezedben, ha ki akarna ugrani. (csak azért mondom, mert talán így könnyebben megnyugszik, feltéve, ha a gazdi nem ideg)
2021. márc. 14. 20:45
 4/4 anonim válasza:
Éhi?
2021. márc. 25. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!