Miért vonyít a kutyám?
Magányos, unatkozik.
Engedd be, ha nagyon sokat vonyít éjszakánként. Mert sajnos egy-két rohadtabb szomszéd nem csak felnyom az ilyenért, de akár meg is mérgezheti.
Meg majd a kutyus is jobban érzi magát.
Vacsihoz igazítani a lefekvést nem rossz öltet.
Nálunk is volt, hogy kint kellett altatni a kutyát. Hosszú történet két kankutyáról, akik gyűlölték egymást, így az egyik bent aludt, a másik meg kint, de csak a lényegre térnék: amelyikük kint aludt, az közvetlenül lefekvés előtt kapott vacsit. Megetettem a kutyust, megvártam míg megeszi, majd én is lefeküdtem aludni. Így ment ez minden este, konzekvensen, így tudta, hogy a vacsi egyenlő az estével, amikor már nincs se játék, se simi, se semmi.
Ha ki tudod vitelezni, hogy mind egyszerre feküdjetek le, te is, a szüleid is, minden lámpa lekapcsolódjon, stb., tehát a kutya is érzékelje, hogy nem vagytok ébren, és közvetlenül ezelőtt megtudod etetni, az a legjobb, mert így egy idő után megtanulja, hogy vacsi után jön a szundi :)
Nálunk ezután a pillanat után a benti kutyussal se volt interakció, ezzel is erősítve ezt az éjszaka tudatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!