Ivartalanítàs után milyen gyorsan állt vissza a régi életre a kutyusod?
Sziasztok!
Tegnap műtötték a (szuka) kutyusom.
Nem, nem lépett fel komplikáció és nem azért nyígok.
Igazából csak az érdekelne, hogy kinek mikor kezdett el újra a régi lenni. Tegnap este már felugrott az ágyra, ha jött valaki ugatott.
Tegnap még kézben vittem le a 3 lépcsőfokon, és hoztam be... Ma már meg se várta hogy felvegyem, felment, ugyan lassan.
Nem sietős ez?
A dokit kérdeztem tegnap, hogy mi van ha... De mivel akkor hoztam el konkrétat nem tudtam kérdezni. Csak ezzel nem zavarnàm amíg nincs baj.
Eszik, de úgy csinál, mintha egy hete nem evett volna és pisi is volt már 4x. :)
Illetve a doki azt mondta, hogy nem lesz varratszedés, mert belül felszívódó varrat van, kívül tapacs. Van ezzel valakinek tapasztalata?
Amúgy sebet szinte alig làtni.
Ugrándozni tényleg ne nagyon engedd, de nem kell túlaggódni.
Az én szukám is másnap ugyanolyan volt mint két nappal azelőtt, csak én aggódtam érte és nem játszottunk meg mozogtunk annyit varratszedésig, de semmi probléma nem volt.
Szia! Doki nem mondta milyen varratrol van szo? Mert nalunk (igaz kan) azt mondta az lenne a jo ha sokat mozogna es futna, igy kiesnenek belole a varratok, de valakinél pedig ugye vissza kell menni kiszedetni. 1 nap utan egyébként a mienk is mar teljesen jol volt.
Szukanal azért ez egy nagyobb mutet, ha gondja lesz szerintem ugyis latni fogod. Arra figyelj hogy ha látsz nagy vertocsakat, nagyobb cseppeket, akkor vissza kell vinni. Az ilyen pecsetelo verzest nem kell, a doki azt mondta (nalunk is volt ilyen) hogy szivargasi problema, de par oran belul az is megszunt.
Emelem, cipelem többnyire, de pl reggel meg se várt, feljött egyből a lépcsőn. Tényleg csak 3 fokos. Gondolom fázott a segge :)
Persze, doki elmondott mindent, hogy mire figyeljek. Mármint vér, duzzanat, hányás stb. terén. És természetesen 3 felé gyógyszert is kapott. Azokat szépen bevettem már reggel is.
A varrat típusàt nem mondta. Azt tudom, hogy a belső varrat felszívódó, a külső egy tapacsos (?) ragasztó. Ilyenről nem hallottam még, pedig minden állatunk ivartalanítva van/volt.
Az enyémfet viszonylag jobban megviselte, napokig csak feküdt, ütána is kb 2 hét volt mire visszatalált önmagához. De egyébként kiheverte és utána jól lett.
Gondolom minden kutya máshogy reagál pl altatóra, vagy egy műtétre. Meg a dokik se egyféle képpen műtenek, lehet altatót is mást használt stb.
Azt jól mondják, hogy hiába van jól, azért ez egy belső szerveket érintő alhasi műtét volt. Tök jó hogy ilyen jól van de még maradjon nyugton, nehogy felszakadjanak a varratok.
Persze, amit tudok megteszek, el van szeparálva a többiektől (cicák), bent vagyunk a szobában, próbálom ingerszegény környezetben tartani.
Mondta a doki is, illetve olvastam sokat, mind máshogy reagál, csak nem gondoltam, hogy ennyire hamar túlteszi magát ezen. Szerintem én tegnap rosszabbul voltam mint ő.
Sajnos neki kicsit nagyobb műtét lett, a méha nagyobb volt, mint kellett volna, pedig még csak 1 éves lesz és decemberben tüzelt először :(
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!