Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Alacsony mozgásigényű kutyafaj...

Alacsony mozgásigényű kutyafajták?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretnénk egy kutyát a családba 2 cica és egy kisgyerek mellé.

Leginkább nagytestű kutyát szeretnénk, viszont a kistestűek sincsenek kizárva.

Kertes házba, kinti-benti kutya lenne.

Van kutyás tapasztalatunk viszont kutya suliba nem járnánk.

Naponta 1 óra séta lenne + játék, tanítás vagyis maximum 2 óra foglalkozás lenne de ha hétvégén túrázunk (nyáron 1-2 hetente) arra vinnénk magunkal (pl. Szalajka-völgy), de ne szedje szét a lakást ha valamelyk nap foglalkozás kimarad.

Nézegettünk a neten kisebb mozgásigényű kutyákat és ezekre bukkantunk.

Német Dog

Angol Masztiff

Bernáthegyi

Kaukázusi Juhászkutya

Berni Pásztorkutya

Csau csau

Shar Pei

Mopsz

Shih-tzu

Biewer Terrier

Pomerániai törpespicc

Melyket ajánlanátok?

2021. márc. 11. 20:32
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
48%
Én csak annyit fűznék hozzá az eddigiekhez, hogy NEM az alapján választunk kutyát, hogy melyik gyönyörű.... :/
2021. márc. 12. 10:15
 22/27 anonim ***** válasza:
88%

Atya ég ez a lista.🤦

Tessék elolvasni az összes fajta leírását legalább egy oldalon mindet, de inkább két cikk/fajta. Rá fogsz jönni miért vagyunk kiakadva. Ég és föld habitusú kutyákat sorolsz, nagyon nem mindegy egyik vagy másik. A méret se mindegy egyáltalán. Több szempontot tessék figyelembe venni kutyaválasztásnál.

2021. márc. 12. 11:01
 23/27 A kérdező kommentje:
Pet4you olvastam, bejelöltem hpgy minimális-alacsony-közepes mozgásigény.
2021. márc. 12. 11:34
 24/27 anonim ***** válasza:
62%

Kérdező, nekem meg a tigris tetszik, beszerzek egyet, mert tiszta cuki. A te logikádból meg Dolittle-ből kiindulva, "a macska az csak macska, akkor is, ha nagyobbacska".

Na, kb ilyen szinten vagy a kutyafajtákkal kapcsolatban. A tenyésztő meg nem ad ilyen embernek kutyát.

2021. márc. 12. 11:39
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Azért a mopsz vagy német dog elég kemény szélsőség, remélem tudod :D Már csak anyagiakban is. Ha jó minőségű tápoal szeretnéd etetni, aminek mondjuk kilója 1400-2000 kiló, akkor nem mindegy, hogy a kutyusok havi 5 vagy 30 kiló tápot zabál meg. Kullancs elleni tabletták szintén súlya vannak, kis testunek fillérekbol meg lehet oldani, én a 30 kiló alattit 5000-ert veszem. Ivartalanítás megint csak nem mindegy hogy egy 5 kilós vagy egy 50 kilós kutyát kell megmuteni, kifizetni. Szóval a nagyobb testű kutyákra soookkal de sokkal több pénz megy el, már ha normálisan akarod őket tartani. Előző kutyánk Darlingon és szar konzerveken élt, évente 1x vettünk neki foresto nyakörvet, és ennyi. Negyven kiló volt, de alig került valamibe havonta, akár másik 2-3 kutyát is lazán megengedhettunk volna magunknak ilyen feltételekkel. Azonban mióta saját kutyám van, nem adok neki sz@r kaját, és igenis minden szükséges vitamint és élősködők elleni szert megkap, így viszont kész anyagi csőd, pedig csak közepes testű. Nyilván meg kell találni az arany közép utat, de gyerek és cicák mellett nem mindegy azért, hogy havonta 10-15 ezer fog elmenni a kutyára, vagy 40-50.
2021. márc. 12. 23:27
 26/27 A kérdező kommentje:

Igen, ezt én is átgondoltam, hogy a 2 cicára elmegy 30.000 Ft havonta és a kígyóra is 10.000 Ft.

Az már 40.000 Ft.

A férjem szeretne leginkább nagytestű kutyát, kedvence az amstaff volt, de mondtam, hogy ő azt nem fogja lemozgatni.

Aztán a Shar-Peit mondta, viszont még élőbe sem láttam olyan kutyát, annyit hallottam, hogy beteges (Akinek van tapasztalata írhat)

Én ajánlottam kistestűeket, elsőnek a mopszot, viszont az nem tetszik neki.

A biewer terrierre azt mondta aranyos, viszont sokan mondták nem elég neki ennyi mozgás.

Az anyagiak addig nem baj, ameddig a kutya havi költsége nem haladja meg a havi 40.000 Ft-ot.

2021. márc. 13. 11:13
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Havanese esetleg? Kistestű, közepes mozgásigényű, tipikus családi kutya.

Vagy francia bulldog?

2021. márc. 13. 12:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!