Alacsony mozgásigényű kutyafajták?
Nagyon szeretnénk egy kutyát a családba 2 cica és egy kisgyerek mellé.
Leginkább nagytestű kutyát szeretnénk, viszont a kistestűek sincsenek kizárva.
Kertes házba, kinti-benti kutya lenne.
Van kutyás tapasztalatunk viszont kutya suliba nem járnánk.
Naponta 1 óra séta lenne + játék, tanítás vagyis maximum 2 óra foglalkozás lenne de ha hétvégén túrázunk (nyáron 1-2 hetente) arra vinnénk magunkal (pl. Szalajka-völgy), de ne szedje szét a lakást ha valamelyk nap foglalkozás kimarad.
Nézegettünk a neten kisebb mozgásigényű kutyákat és ezekre bukkantunk.
Német Dog
Angol Masztiff
Bernáthegyi
Kaukázusi Juhászkutya
Berni Pásztorkutya
Csau csau
Shar Pei
Mopsz
Shih-tzu
Biewer Terrier
Pomerániai törpespicc
Melyket ajánlanátok?

Atya ég ez a lista.🤦
Tessék elolvasni az összes fajta leírását legalább egy oldalon mindet, de inkább két cikk/fajta. Rá fogsz jönni miért vagyunk kiakadva. Ég és föld habitusú kutyákat sorolsz, nagyon nem mindegy egyik vagy másik. A méret se mindegy egyáltalán. Több szempontot tessék figyelembe venni kutyaválasztásnál.

Kérdező, nekem meg a tigris tetszik, beszerzek egyet, mert tiszta cuki. A te logikádból meg Dolittle-ből kiindulva, "a macska az csak macska, akkor is, ha nagyobbacska".
Na, kb ilyen szinten vagy a kutyafajtákkal kapcsolatban. A tenyésztő meg nem ad ilyen embernek kutyát.

Igen, ezt én is átgondoltam, hogy a 2 cicára elmegy 30.000 Ft havonta és a kígyóra is 10.000 Ft.
Az már 40.000 Ft.
A férjem szeretne leginkább nagytestű kutyát, kedvence az amstaff volt, de mondtam, hogy ő azt nem fogja lemozgatni.
Aztán a Shar-Peit mondta, viszont még élőbe sem láttam olyan kutyát, annyit hallottam, hogy beteges (Akinek van tapasztalata írhat)
Én ajánlottam kistestűeket, elsőnek a mopszot, viszont az nem tetszik neki.
A biewer terrierre azt mondta aranyos, viszont sokan mondták nem elég neki ennyi mozgás.
Az anyagiak addig nem baj, ameddig a kutya havi költsége nem haladja meg a havi 40.000 Ft-ot.

Havanese esetleg? Kistestű, közepes mozgásigényű, tipikus családi kutya.
Vagy francia bulldog?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!