Alacsony mozgásigényű kutyafajták?
Nagyon szeretnénk egy kutyát a családba 2 cica és egy kisgyerek mellé.
Leginkább nagytestű kutyát szeretnénk, viszont a kistestűek sincsenek kizárva.
Kertes házba, kinti-benti kutya lenne.
Van kutyás tapasztalatunk viszont kutya suliba nem járnánk.
Naponta 1 óra séta lenne + játék, tanítás vagyis maximum 2 óra foglalkozás lenne de ha hétvégén túrázunk (nyáron 1-2 hetente) arra vinnénk magunkal (pl. Szalajka-völgy), de ne szedje szét a lakást ha valamelyk nap foglalkozás kimarad.
Nézegettünk a neten kisebb mozgásigényű kutyákat és ezekre bukkantunk.
Német Dog
Angol Masztiff
Bernáthegyi
Kaukázusi Juhászkutya
Berni Pásztorkutya
Csau csau
Shar Pei
Mopsz
Shih-tzu
Biewer Terrier
Pomerániai törpespicc
Melyket ajánlanátok?
Mindenképp tenyésztőtől lesz.
Nekünk legjobban a Német Dog tetszik, de a Mopsz, Berni Pásztor és a Biewer terrier is szóba jöhet.
A törpe spicc és a biewer terrier (ahogy neve is mutatja) nem kis mozgásigényű.
A kaukázusi elég más kategória. Pásztor és őrkutya, kemény gazdát igényel, mert nem játék.
Dog, masztiffok, berni pásztor
és bernáthegyi jó lehet. Ha kistestű akkor mopsz vagy shih-tzu (nagyon kozmetika igényes!)
Csau csau nem egyszerű eset, magának való, illetve ezt az éghajlatot nehezen viseli. Nyáron biztosan nem fog veletek kirándulni. Inkább shar-pei akkor. Neki a ráncai lehetnek problémásak.
10 eves. Kerdezzetek ra ,a macskakra hogy reagal. Illetve a macskaitok ra. Legjobb,ha elviszitek a macskakat ksszenezni vele. Azonnal kiadjak
Nagyon oreg kutyat vegyel vagy hozz sinterrol.
Ugyanis meg a labradornak is sokkal tobb az altalad korulirtnal a mozgasigenye.
Egy oreg kutyat kevesen fogadnak be,mert nincs olyan mozgasigenye,de oriz teged es a hazat. Nezzetek 10 eves kutyakat!! Az ilyenek szofogadoak es mindennel tobbre becsulik,h csaladba kerjltek a cellabol.
Mi is sinteres felnott kutyat hoztunk: a meglevo allatunkat vittuk es osszeneztuk oket. Rogton jatszottak,kedveltek egymast.
Nem akarunk keverék kutyát!
Mopsz és a német dog között gondolkozunk.
Mondjuk nekem a shih tzu is nagyon tetszik, viszont a páromnak nem merthogy "úrikutya".
A berni pásztor nagyon cuki, de nem tudom hogy bírja a hőséget.
Tudom a hatalmas külömbséget.
De mindkettő nagyon gyönyörű.
De úgy tudom a mopsznak rettentően hullik a szőre (jobban mint az átlagos kutyáknak), ami lakásba hát...nem a legjobb + kétlem, hogy a túrákat bírná, így a Német Dog lesz a befutó, esetleg ha a későbbiekben (15+ év) majd a mopsz lesz a befutó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!