1 éves francia bulldogom van és sehogy sem akar szobatiszta lenni. Mit csináljak?
Nincs valami hugyuti problemaja? Ki kellene vizsgaltatni, a buci sajnos eleg beteges fajta.
Ha ez ki van zarva, akkor csak kovetkezetesnek kell lenni vele. Ha kint csinalja dicseret, ha bent, akkor szidd le.
Jaj 4-es most azt akarod mondani, hogy amelyik kutya pelenkára szokik, az soha nem lesz szobatiszta? 😀 Persze, pelusról nehezebb átszoktatni, de nem mindenkinek van kertje, ahova biztonságosan kiviheti, amíg a megfelelő oltásai meglesznek... Nekem 2 francia bulldogom van és mindkettő előbb pelusra szokott, érdekes, mégis teljesen szobatiszta lett mindkettő bőven 1 éves koruk előtt, pedig én sajnos nem tudtam őket 2 óránként kivinni...
Hogy a kérdezőnek is válaszoljak: sajnos hallottam pár olyan esetről, hogy csak másfél éves korára lett a kutya teljesen szobatiszta, legyél türelmes vele, figyeld, hogy jelez-e mielőtt bepisil (odaül az ajtóhoz pl.). 1 évesen már kéne tudnia tartani, úgyhogy orvoshoz azért én is elmennék vele.
Ha baleset történik bent, akkor ne szídd le, mert nem fogja érteni mi a baj
Ha pesusra pisil bent, akkor vidd azt közelebb az ajtóhoz.
Ha nem orvosi probléma van, akkor előbb-utóbb rá fog jönni, hogy kint jobb ezeket elvégezni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!