Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Akik óriás testű kutyát...

Akik óriás testű kutyát sétáltatnak, mit mondtok mikor "okoskodnak", hogy ezt a kutyát úgysem bírod megfogni ha egyszer menni akar?

Figyelt kérdés

Én vagyok esetleg csak "megáldva" ilyen "okostónikkal"?

Csak annyit szoktam mondani, hogy tudom, ezért kell tanítani. Aztán erre van, hogy gúnyosan vigyorognak. Már nagyon idegesítő és biztos, hogy fognak még beszólogatni, mert a Kicsikém megnőtt! Én meg ugyebár maradtam ugyanakkora.:/

2021. márc. 11. 08:07
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
86%

Komolyan ezek abból indulnak ki, hogy a legtöbb kiskutya nincs megtanítva a sétára ezért húz rángat, de a méretéből adódóan ez a legtöbb gazdinak vagy nem tűnik fel vagy cuki.

És akkor látom, amikor az ilyen labradorok is fulladoznak a nyakörv végén, a gazdi meg mögött két lábbal ül bele az egészbe, mert nem bírja tartani, és szerintük ez a normális séta.

Ebből indulnak ki az ilyen idióták, hogy ilyen kutyákat látnak.

Eszükbe sem jut, hogy egy kutyát nem csak testi erővel lehet visszafogni.

Akkor a rendőrkutyák hogy dolgoznak? Azok is simán vinnék magukkal az embert, de mégha meg is vannak örülve a munkáért, akkor is megtarthatók, mert a gazda dönti el, hogy mikor indulnak.

Érdemes megnézni a mali-versenyeket (sajnos nem tudom leírni a nevét, valami maintröling? :'D esetleg)

Ott is pattanásig vannak izgatva a kutyák, egy ilyen kutyát nehezen tartana meg bárki is, de még is az ember dönti el, hogy mi lesz.

2021. márc. 11. 09:39
 12/21 A kérdező kommentje:

* igyekszem a séta során IS...

A válaszokat pedig nagyon szépen köszönöm!

2021. márc. 11. 09:41
 13/21 anonim ***** válasza:
24%
Nekem óriás testű kutyáim vannak. A kan eléggé harcias az utcán is. 55 kg, és még csak egy éves. Ő valóban sétánál megindul a kerítéseken belül ugató kutyáknak, vagy a járókelőknek. Kicsi kortól kell velük foglalkozni, visszarántani, ha szükséges fojtónyakörvvel tanítani, visszarántani ha húz, parancsszóval kiegészítve. Ha kivívod, hogy te vagy a főnök, akkor egy határozott utasítás is elég idővel, hogy "ne húzz"! Kuvaszaim vannak, akik eléggé öntörvényűek, de mégis a nyitott kitárt kapun sosem lépnek át maguktól. Nem kell félnem attól, hogy mikor kiállok a kocsival, ráront valakire akár biciklisre vagy kutyasétáltatóra odakint. Szerintem nem kell bizonygatni senkinek, hogy meg tudod-e fogni a kutyádat, mert ha a kutya engedelmes neked, akkor látják az emberek is, hogy te vagy a vezér. Ha magadhoz hívod a kutyafuttatóban és ő nem megy oda, mert jobban érdekli a játék, a szagok, vagy a többi kutya, akkor ott ő a főnök, amin változtatni kell.
2021. márc. 11. 09:46
 14/21 anonim ***** válasza:
78%

"nembaj majd megtanulsz futni"

Amúgy az ilyen embernél szerintem még nem volt nagyobb testű kutya, az egyetlen eset mikor tényleg nem én döntöttem el hova megyünk az egy jól megtermett németjuhász volt vs én a 67 kilómmal, magassarkúban, a full jeges úton, úgy hogy csak a nyakörvét tudtam fogni szóval be kellett görnyednem (az úton rohangált, egy hölgy megfogta én meg átvettem mert neki sietnie kellett munkába aztán álltam mint Travolta a kabátjával, a belváros közepén egy random kutyával) na ott tényleg ha megindult annyit tehettem hogyha leguggoltam egy helyben tudtam tartani, de legyünk őszinték ez egy NAGYON extrém eset és saját kutyával nem nagyon kerülsz ilyenbe hogy se póráz se rendesen tapadó cipő.

2021. márc. 11. 09:46
 15/21 anonim ***** válasza:
77%
én 52 kg-osan sétálok a 32, 26, 51 és 34 feletti kutyáimmal. Semmi közük hozzá.
2021. márc. 11. 09:47
 16/21 anonim ***** válasza:
83%
Eddig senki nem mert belenk kotni.
2021. márc. 11. 10:05
 17/21 anonim ***** válasza:
24%

Azt, hogy igazuk van. :D

De tényleg, ha a kutya valamilyen okból úgy dönt, menni akar (meghibbant vagy egyszerűen nincs rendesen nevelve), akkor az menni is fog.

2021. márc. 11. 10:31
 18/21 anonim ***** válasza:
79%
Arra figyelj, hogy amikor kamaszodik, feszegeti a határait. Én felnőtt kutyát fogadtam örökbe, de olvastam több helyen is, hogy kamaszként akár úgy is viselkedhetnek, mint hogyha addig semmit nem tanítottál volna nekik.
2021. márc. 11. 10:34
 19/21 A kérdező kommentje:

Először is aki lepontozósdizik fejezze itt be!

Mindenki válasza hasznos.

Mi gyönyörű szépen a második sétától fogva laza pórázon sétálunk. Olyan büszke vagyok Rá! Pedig pont az ilyen "okosok" miatt nem is kezdtük időben a séta tanulását, mert azzal riogattak attól szökős lesz!🤦 De itthon már kívülről fúj mindent, éreztem, hogy igenis szüksége van erre is és örülök, hogy kiállok ez mellett!

Szóval laza pórazas vezényelt séták, nyilván ha meg lehetséges helyzet van ráfogok a fogójára és eddig ennyi elég is volt. Nem értem miért kell az ördögöt a falra festeni. Frusztrált kutyás kerítés előtt is épphogy korrigálnom kell a nyakörvvel és hagyja is, szépen megyünk tovább. Kontroll nyakörvet is vettem, második nyakörvként, vészhelyzet esetére de még fel se próbáltuk mert egyszerűen nem érzem szükségét. Persze nem tudhatom, hogy mi lesz még.

Nem szokott érdekelni mit mond más, de ez már zavaró. Úgy látszik ha a kutyámról van szó, akkor fel tudok idegesedni az ilyen károgókon. Főleg így, hogy akik beszóltak a gyerekükkel nem foglalkoznak ennyit, nemhogy a kutyájukkal.

2021. márc. 11. 10:51
 20/21 anonim ***** válasza:
73%

Én azokat az arcokat bírom, amikor láb mellett sétál mindkét bullmastiffom. Senki nem tudja, hogy 2 nagyra nőtt birkával sétálok és maximum halálra nyálazzák az embert, mindenki átmegy a túloldalra falfahér arccal. :D

Pedig maximum akkor harapnak ha esznek.

2021. márc. 11. 11:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!