Rottweilertől tartanak az emberek? ha igen, miért, ha nem, miért?
Igen, szerintem azért, mert lehet láttak már valamilyen formában pl rendőrkutyás bemutatót és elég félelmetes, ahogy becsapódnak a karba.
A kerítés mögött nagyon kitartóan és nagy energiával ugatnak, nem, mint egy beagle, hogy az udvar közepén vuvuzik, behúzott farokkal, esetleg még hátrál is közben.
Meg talán az egész kutya megjelenése, kiállása, mozgása tiszteletet parancsoló, idegenekkel kevésbé szoktak bratyizni, nem úgy, mint egy jó idegrendszerű labrador, aki új ember láttán majd széttesik, úgy csóvál.
Minden kutyától tartok, de rotit még szerencsére nem láttam az utcán szabadon sétáltatva.
Attól tartanék hogy nagy, könnyen szét tudna szedni ha elkap.
Utálom a rottweilereket és dobermannokat. Nem csak azért, mert félek tőlük, hanem azért is, mert agressziv, ronda külsejük van. Főleg a dobermannoknak, legalább ne vágnák a fülüket.
A kuvaszoktól is félek, de gyönyörűnek találom őket.
Sok dologtól függ. Elsősorban, ezek a fajták "kemény", határozott gazdát igényelnek. Ugyanakkor több figyelmet, fegyelmet is.
A másik a vérvonal. Ne legyen "fertőzött", hormonokkal kezelt.
Sajnos ezek miatt, egyes példányok idővel szabályosan megbolondulnak.
Van aki igen, van aki nem.
Én például nem félek, de amikor a szomszédba átmegyek, nem kezdek el vele úgy játszani, mint pl egy másik fajtával. Tiszteletet mutatok, ahogyan ő is. Szoktam neki dobálni a labdát, és oda jutottunk, hogy ő visszahozza elém, hátrébb lép, leül, és megvárja míg megint eldobom. Ha nem dobom el, elkezdi bökdösni, és tolni felém. Ezt egész addig folytattuk, ha hiszitek, ha nem, simogatást kezdeményezett.
Jó gazda kezében a rottweiler angyali kutya, rossz gazdáéban pedig mindegyik kutya ,,a sátán kutyája,,-ként viselkedik.
A rottweiler tiszteletet igénylő kutya. Volt egy egyed, amitől én is féltem, mert el volt szabadulva a gazda keze alól. Szerintem mindenki maga dönti el, hogy fél-e tölle vagy nem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!