Mennyibe kerül egy nagytestű kutya (40-50kg) kutya eltartása?
Német juhász keverékről lenne szó, gyepmesteri telepről hoznánk ki, de még sosem volt nagytestű kutyám, így nem tudom milyen arányokkal számoljak, mire van szüksége.
Pl.: szájkosár mennyire hasznos? Mondjuk buszra szükséges-e
Nagytestű kutyának milyen bolha írtót ajánlotok, olyan 2000 Ft/hónap és lehetőleg nem nyakörv?
Milyen tápot ajánlotok 1500 Ft/kg-os áron?
Milyen gyakran kell fésülni (hosszabb szőrű)?
Mekkora lehet a mozgás igénye egy 7 éves német juhásznak?
Mennyire szeret bent lenni? (Kertes ház)
Hirtelen ennyi jutott eszembe, de ha bármi más van ami eszetekbe jut szivesen fogadom.
Minden tömegközlekedési eszközre kell. Meg amúgy is jó, hogyha van, egyszer kell megvenni.
Nem csak bolha ellen kell védekezni. Ennyi pénzért pedig maximum spot-onok vannak, de én a tablettákban bízok, azok drágábbak.
Brit, Josera, Bosch, Eukanuba, Happy Dog. De minxenkinek más válik be, érdemes körültekintően választani.
Szintén kutyától és évszaktól függ. Vedlési időszakban többet.
Napi 1, maximum 2 óra sétával elvan kertesben.
Általában a kutyák ott szeretnek lenni, ahol a gazdi is van. Ha te bent vagy, akkor ő is ott lesz.
Rendes hus van mar 1000 huf/kg-ert,ami nem csirke. Ne vegel tapot!!
Napi 3-400 gramm hus kell neki. Plusz belsoseg kb 10%,plusz fott zoldseg. Alig eszik vmit barfbol es eleg!! A tapbol meg kiloszamra kell tomnod es egeszsegtelen is.
Szájkosár buszra kötelező, így érdemes beszerezni
Kullancs ellen is kell védekezni, illetve a szúnyogok ellen is ajánlott, a szívférgesség egyre elterjedtebb. Legolcsóbb hatásos dolog talán az advantix spot, a foresto nálunk nagyon nem jött be, pár évig jó volt, aztán az 1-2 hónapos nyakörv mellett, mikor már a 3. megszívott kullancsot találtam, váltottunk, másoktól is hallottam hasonló tapasztalatokat. Most nextgard spectrával védekezünk, drágább, de tökéletesen bevált.
Tápból én mindig azt nézem, hogy legyen minél nagyobb a hústartalma és lehetőleg ne tartalmazzon gabonát. Purizon vagy Platinum nagyon jó szerintem.
Heti 1x érdemes átfésülni, ha rövid a szőre furminátorral, ha hosszabb, tükrös kefével. Vedlési időszakban kicsit gyakrabban, de ha naponta fésülöd sem ártasz neki.
Mozgásigény nagyon egyedfüggő, mivel van kert 1-2 óra séta és tanítás ami jó lenne.
A kutyák alapvetően szeretnek a gazdi mellett lenni, ők meg pont az emberrel közös munkára lettek kitenyésztve, szerintem, ha otthon vagy, ő is ott szeret majd lenni, ahol te :)
+nagyon ajánlom a kutyasulit, szuper kapcsolatépítés és te is sokat tanulhatsz, viszonylag rövid idő alatt, hogy hogyan kezeld a kutyádat.
Szájkosár kell a tömegközlekedésre, érdemes beszerezni.
Mi a baj a nyakörvvel? Én Foresto-t használok, az bolha, kullancs és szúnyog ellen is jó. Plusz szívféreg ellen is veszek neki tablettát.
Tápot nem tudok ajánlani, mi a Wolf of wilderness-t használjuk, 12 kg-ot rendelek 1 hónapban, 16.000 forint.
Azt érdemes megnézni, hogy ne legyen benne ízfokozó meg minden szar, hanem csak olyan, amire a kutyának szüksége van.
Tavasszal beindul a vedlés, én akkor napi szinten fésülgetem.
Nekem szintén németjuhászom van, ő utál bent lenni. Az előző németjuhászom szeretett. Ez egyénfüggő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!